KOSÁRLABDA

2019.01.11. 09:30

Súlyos vereséget szenvedett az Olaj Würzburgban

Az Európa I csoportjának harmadik fordulójában a Szolnoki Olaj kiütéses, 47 pontos vereséget szenvedett az Európa-kupában még veretlen, de a Bundesligában csupán a 14. helyen álló würzburgi csapattól.

Varga Csaba

Az elmúlt hetekben sérülések tizedelték a szolnoki csapatot, többen félkészen vállalták a játékot, Sztrahinja Milosevics pedig nem is tudott játszani.

A nagyszerű napot kifogó német csapat valósággal átrohant a sokat hibázó magyar bajnokon, amely története második legnagyobb nemzetközi kupavereségét élte meg. Az első 1993-ban volt, amikor Korac-kupa-mérkőzésen 101–30-ra kikapott a csapat Zágrábban.

Ezzel az Olaj három forduló után nyeretlenül áll az I jelű négyesben.

Würzburg–Szolnoki Olaj 118–71 (37–19, 30–16, 30–17, 21–19)

OLAJ KK: Airington 5/3, Vojvoda 14/6, Benke 10/3, N. Milosevics 11/3, Andric 9. Csere: Rowsey 12/6, Tóth Á 8, Kovács P. 2, Csák. Edző: Dragan Alekszics

Denis Wucherer (a Würzburd edzője): – Ha hagytuk volna a Szolnokot kibontakozni, akkor szoros lett volna a meccs. Agresszív védekezéssel nagy nyomás alá helyeztük őket, tudtuk, ez sikerre vezet, mert a magyar bajnokságban nem találkoznak hasonlóval.

Dragan Alekszics (az nso-nak): – A szezon legrosszabb meccsét játszottuk, a Würzburg a legjobbat. Már az első negyedben bajban voltunk, a hazaiak átrohantak rajtunk.

– Sajnos, az elmúlt hónapban több gondunk volt, sérülésekkel bajlódtunk, most a legjobb játékosunk, Sztrahinja Milosevics nem játszhatott. Össze kell kapnunk magunkat és talpra állnunk. Elnézést kérünk a szurkolóinktól a teljesítményünk miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában