LABDARÚGÁS

2019.03.02. 09:10

Hazai környezetben rajtolnak a megyei csapatok

Folytatódnak az NB III-as küzdelmek, a Szolnoki MÁV FC és a Jászberény is saját közönsége előtt kezdi meg a szezont, előbbi a Putnokot, utóbbi a Gyöngyöst fogadja vasárnap fél háromkor.

Varga Balázs

A szolnoki együttesnek jól sikerült az őszi szezonja, hiszen az élen zárt, két ponttal megelőzve az ESMTK-t, amely jó eséllyel nyerni fog a gyengébb játékerőt képviselő Sajóbábony ellen, tehát a Szolnoknak is győznie kell, hogy megőrizze első helyét.

A keret három labdarúgóval erősödött, Popovics Bertolddal, Nagy Olivérrel és Szabó Tamással, azonban a korábbi sajtóhírekkel ellentétben Mácsik Dominik nem lesz a klub játékosa.

– Amit kellett, azt elvégeztük a felkészülés során, de a bajnoki meccsek az igazi erőfelmérők, voltak hibák, de azokból lehet tanulni – mondta hírportálunknak Tóth Tibor, a szolnoki kék-fehérek vezetőedzője.

– Amikor ősszel találkoztunk a Putnokkal, akkor a csapatunk még alakulóban volt, most már nyolc-kilenc hónapja együtt dolgozunk, így ezúttal többet várok a fiúktól. Nyilván győzni szeretnénk, minden megszerzett három pont közelebb visz minket a bajnoki címhez.

A Jászberény a dobogó alsó fokáról várhatja a folytatást, és közel egy év után térhet vissza a gyöngyösi albérletből, így immár tényleg hazai pályán fogadhatja soros ellenfelét. A szezon első találkozóján – amelyre ingyenes lesz a belépés – épp a tizenkettedik Gyöngyöst fogadják, melyet ősszel 4–0-ra vert meg a Berény.

Huszák Gézának, az együttes vezetőedzőjének kis túlzással a télen ismerkednie is kellett csapatával, hiszen no­vemberben vette át irányítását, és csupán két tétmérkőzésen ült eddig a kispadján, ráadásul az is nehezíti munkáját, hogy több sérült is van a keretben.

Birtalan János és Lakatos Béla térdsérüléssel bajlódik, Menczeles Iván kézműtéte után lábadozik, míg Bálint Artúr talán szeptemberben játszhat újra. Rövid kihagyáson van túl Farkas János, Szemere Balázs és Herczeg László, de már mindhárman egészségesek.

Mindenesetre abból kell főzni, ami van, és így is az a papírforma, hogy a jászságiak otthon tartják a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában