ASZTALITENISZ

2019.04.11. 11:07

A világelittel küzd meg Szudi Ádám és Ecseki Nándor

Jövő hét végén kezdődik Budapesten, a Hungexpón az asztalitenisz-világbajnokság, amelyen tizenhárom magyar versenyző áll asztalhoz, köztük a Jászkun Volán SC-t képviselő Szudi Ádám és a zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor. A kettejük alkotta páros ötödik kiemeltként vághat neki a csúcsviadalnak.

Szöllősi Péter

Szudi (balra) és Ecseki oroszlánrészt vállalt a sikerből.

Forrás: MTI

A 2018-as csapat-világbajnokságon a Szudi Ádámot és Ecseki Nándort is soraiban tudó magyar válogatott szenzációs győzelmeket aratva megnyerte a B divíziót, így a 25. helyen zárt, amivel feljutott az élvonalba, és jövőre már a legjobbak ellen szerepelhet. Idén április 21–28. között Budapesten az egyéni versenyszámokban rendezik meg a vb-t, és lényegesen vérmesebb reményeink lehetnek a két megyei kötődésű sportoló kapcsán.

A kettejük alkotta páros sikert sikerre halmozott az elmúlt esztendőkben a különféle nemzetközi viadalokon. 2018-ban egyedüli európai kettősként bekerültek a World Tour-sorozat nyolcas szuperdöntőjébe az év során elért kiváló eredményeiknek köszönhetően. A világranglistán jelenleg a nyolcadik helyen állnak, a világbajnokságon pedig ötödik kiemeltként indulhatnak, ami azt jelenti, hogy a nyolc közé jutásra esélyesnek számítanak majd, csupán az elődöntő eléréséhez lesz szükség igazán nagy bravúrra.

A vegyes párosoknál is jó kilátásaink lehetnek, hiszen Szudi Ádám Pergel Szandrával az oldalán a magyar nemzetközin Európa-klasszisokat legyőzve jutott döntőbe, ahol kínaiak állították meg őket. A világranglistán a 17. helyen jegyzik őket, és 13. kiemeltek lesznek a vb-n. Ecseki Nándor Madarász Dórával versenyez majd ebben a versenyszámban, kettejük egysége februárban érmet szerzett Portugáliában, így rájuk is érdemes lesz figyelni.

A párosok mellett természetesen egyesben is szerepel majd Ádám és Nándi, akik egy hónappal ezelőtt egymás ellen játszották a magyar bajnoki finálét, amely előbbi győzelmével ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában