kosárlabda

2019.05.11. 07:52

Újabb megyei derbi következik

A megye két élcsapata eddig háromszor akadt egymásba a szezonban, kettőt az eddig „kistestvérnek” tartott Jászberény nyert. Az Olaj a szerdai, Falco elleni hazai vereség után biztosan csorbát köszörülne, a vendégeknél azt sem tudni, hogy ki tud játszani.

Gutai István

Andricnak (pirosban) ezúttal sem lesz könnyű dolga.

Fotó: Gémesi Balázs

A Pécs alaposan bekavart azzal, hogy csütörtök este imponáló biztonsággal győzte le a listavezető Körmendet. A PVSK-siker káros hatásával a Jászberény szembesül leginkább, hiszen így a középszakasz utolsó meccsén igazi harakiri várható, lévén a JKSE fogadja majd a Pécset, és a győztes lesz a negyedik, a vesztes viszont elveszíti hazai pályás előjogát a rájátszásra.

A berényiek azzal tudnák bebiztosítani magukat, ha nyernének Szolnokon. Erre jelen állás szerint annyi az esély, mint a Tottenham BL-döntőjére volt 0−2-nél a Johan Cruyff Arénában.

− Biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz − kezdte gondolatmenetét Ruják Bence, a jászberényiek irányítója. − A sok sérültünk miatt még most sem tudjuk, hogy ki játszhat, és ki nem. A Szolnok nyilván jól felszívja magát, hiszen a legutóbbi két mérkőzésünk alkalmával legyőztük őket.

− Kovács Peti visszatért hozzájuk, ő minden bizonnyal nagyon masszív védekezést fog hozni. Hogy magasposzton mi lesz Panteliccsel vagy nélküle? Ezt nem tudom. De az tuti, hogy a kisembereknek is be kell segíteniük a szolnoki centerek védekezésébe.

Az Olaj játékosai videózással is töltötték a péntek délelőttöt. Ám nemcsak Pitts és társainak mozgását elemezték, hanem elsőként saját magukat. A Falcótól elszenvedett hazai vereség miatt a harmadik helyre csúszott a címvédő.

− Biztosan kőkemény rangadó lesz − vélekedett Vojvoda Dávid, az Olaj csapatkapitánya. − Van miért visszavágnunk a Jászberénynek, hiszen az elmúlt két mérkőzés nem sikerült jól: egy egypontos, illetve egy nyolcpontos vereség lett a vége.

− Úgyhogy hazai pályán mindenképpen meg akarjuk mutatni, hogy a Jászberénynél jobbak vagyunk. De ehhez azért sokkal jobban kell játszani, mint amit a Falco ellen mutattunk.

Az Olaj történelmi sérüléssorozatot görget maga előtt már jó ideje, a berényiek mostanában léptek bele ebbe a rendkívül kényelmetlen cipőbe. Alekszandrov még a Falco elleni, hazai meccsen szenvedett bokasérülést, Orlando Coleman pedig a hét közepén köszönt el társaitól, az amerikai hátvéd nem épült föl úgynevezett ugrócsontsérüléséből, és Cseh György számára is befejeződött a szezon.

Andricnak (pirosban) ezúttal sem lesz könnyű dolga.
Fotó: Gémesi Balázs

A korábban Szolnokon is játszó magasember térdműtét és hosszas rehabilitáció elé néz. A vezetőedző, Nikola Lazics pedig betegség miatt nem tudott múlt héten csapata segítségére lenni Körmenden.

− Mutassuk meg nekik, hogy azért a gyűrű alatt mi vagyunk az erősebbek − adta ki a jelszót a szolnoki csapat egyik legfiatalabb játékosa, Csák Bence.

− És ez volt a tanulság, hogy a Falco ellen nagyon kevés kizárást tudtunk csinálni. Így is, hogy nem volt magasemberük, vissza tudtak szedni tizenhat támadólepattanót. A Jászberény ellen erre oda kell figyelnünk.

− Hallottuk hírét a berényi sérüléshullámnak, de mi is több hónapja ezzel szenvedünk. Azt mondták, elég sok fiatal fog jönni, mi mindenesetre megteszünk mindent, ezzel nem foglalkozunk, megpróbálunk nyerni itthon.

A felsőházi középszakasz kilencedik fordulójának másik mérkőzését vasárnap rendezik: a Falco a Körmendet fogadja a vasi El Clásicón. A Szolnoki Olaj KK−JP-Auto JKSE mérkőzést az Olaj Tv 17.50-től élőben közvetíti.

Véget ér a középszakasz

Május tizenötödikén fejeződik be a középszakasz: az utolsó körben a Szolnoki Olaj Körmenden játszik, míg a Jászberény alighanem ki-ki meccsen fogadja a Pécset.

E két csapat a rájátszás első körében is összeakad, a jövő szerdai meccs tétje, hogy melyikük várhatja pályaelőnyből a három győzelemig tartó negyeddöntőt.

A playoff jövő szombaton kezdődik, de a középház is olyan kusza, hogy egy körrel a vége előtt lehetetlenség megmondani, hogy az élen álló Körmend, Falco, Olaj trió kivel játszik az elődöntőbe jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában