VÍZILABDA

2019.06.14. 13:36

A Dózsa U12-es csapata győzedelmeskedett Hannoverben

A Szolnoki Dózsa U12-es gárdája Hannoverben, a BL final eight helyszínén szerepelt a napokban nemzetközi megméretésen. Soltész Zoltán és id. Cseh Sándor tanítványai amellett, hogy remek játékkal megnyerték a viadalt, rengeteg élménnyel is gazdagodtak.

Szöllősi Péter

A szolnoki fiatalok a Bajnokok Ligája nyolcasdöntőjének helyszínén szerepeltek.

Forrás: Beküldött fotó

– Öt napot töltöttünk Hannoverben a múlt héten, ahol a vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjével párhuzamosan rendezték meg a Final Kids elnevezésű nemzetközi tornát az U12-es korosztály számára – kezdte a csapat edzője, Soltész Zoltán.

– Négy ellenfelünk volt a torna során, közülük a házigazda Hannover, a Spandau Berlin és a Potsdam legyőzése nem okozott gondot, viszont a horvát Jug Dubrovnikkal nagyon kemény meccset játszottunk. Az első másfél negyedig szorosan alakult a találkozó, utána viszont elléptünk, és felőröltük őket, jó játékkal szereztük meg az első helyet.

– Miben voltak jobbak a tanítványaik, mint a riválisok?

– Sok újdonsággal szembesültek a gyerekek, hiszen az új FINA-szabályok szerint zajlottak a mérkőzések, vagyis rálőhették a szabaddobást és zónázni is lehetett, amit a hazai bajnokikon még nem volt alkalmunk gyakorolni, továbbá nagyobb kapura és nagyobb labdával zajlottak a mérkőzések, mint a vidékbajnokságban.

– Ezen változások sem zökkentették ki a ritmusból a csapatot, és nagyszerűen teljesítettek a fiúk, akik végig fegyelmezetten védekeztek, és remekül fordultak le az ellenfeleikről, így rendre könnyű gólokat szereztek. Továbbá kiemelném még, hogy rendkívül önzetlenül, egymást kiszolgálva pólóztak minden összecsapáson.

– A mérkőzéseken kívül jutott-e idő másra is a német városban?

– Az ünnepélyes díjátadót a BL bronzmeccse előtt tartották, amely során megkaptuk a Final Kids-kupát, nagyon boldogok voltak a gyerekek. A Hannoverben töltött napok sokáig emlékezetesek maradhatnak a fiatalok számára, hiszen hatalmas élményekkel gazdagodhattak. Testközelből láthatták a világ legjobb pólósait és csapatait, végig szurkoltunk a későbbi győztes Ferencvárosnak.

– Emellett városnézésre is maradt idő, megnéztük a hannoveri futballstadiont, voltunk a sajtószobában. Az uszoda egy óriási méretű, a Tiszaligethez hasonlítható zöldövezetben volt, ahol atlétikai, futball- és úszóközpont is található, amelyet alaposan bebarangoltak a srácok.

– Nem először jártak külföldön...

– Néhány héttel korábban Dubrovnikban szerepeltünk ugyanezzel a gárdával, egy délszláv csapatok alkotta mezőnyben, és ott is remekül teljesítettünk, szintén az új szabályok alkalmazása mellett, ezért sem volt már ez annyira szokatlan számukra Hannoverben.

– És hogyan szerepeltek a hazai medencékben?

– A szezon során hazai porondon veretlenül diadalmaskodtunk a vidékbajnokságban, a lejátszott huszonnégy mérkőzés közül huszonhármat megnyertünk a legerősebbnek számító Piros csoportban, megelőzve többek között a Szentest, az Egert, a Szegedet, az újvidékieket és a Nyíregyházát.

A folytatásban a csapatból többen is az olaszországi Lignanóba utaznak az U13-as korosztállyal, ahol szintén egy nagy volumenű vízilabda-eseményen tehetik próbára tudásukat.

A szolnoki fiatalok a Bajnokok Ligája nyolcasdöntőjének helyszínén szerepeltek.
Fotó: Beküldött fotó

A csapat tagjai

Kapusok: Szilágyi Ádám, Gajdos Boldizsár

Mezőnyjátékosok: Cseh Maxim, Urbán Márk, Tímár Levente, Paál Richárd, Monostori Samu, Majzik Milán, Jándi Zsolt, Kiss Márton, Keresztfalvi Áron, Lukács Milán, Hidasi Zétény

Edzők: Soltész Zoltán, id. Cseh Sándor, Urbán Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában