galériával

2019.09.23. 11:50

56. alkalommal rendezték meg a szabadidősport-kavalkádot

Több mint fél évszázada már, hogy Szolnok egyik kiemelt sportrendezvénye a Tiszaligeti Napok, amit immár 56. alkalommal rendeztek meg az elmúlt hétvégén.

Varga Csaba

Népszerűek voltak az ügyességi versenyek is

Fotó: Fodor Orsolya

Nevezetesen a szabadidősport-kavalkád szerdától szombatig tartott a Tiszaligetben. A rendező, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a hagyományos eseményen több mint négy­ezren indultak. Nem kevesebb mint 16 sportágban, csapatban és egyéniben is kipróbálhatták a jelentkezők magukat.

A hagyományos sportágak, a streetball, a kispályás foci, a kézilabda, a röplabda, a kosárlabda, a lövészet és a sakk mellett nem maradhattak el a zsinórlabda, a frizbi, a tűzharc, valamint a mostanság nagy népszerűségnek örvendő street workout küzdelmei sem.

A nagy hagyománnyal bíró szolnoki eseménysorozat kiemelt napja a szombati volt, amikor az Európai Mobilitási Hét és Autó­mentes Nap keretében városnéző és a természet szépségeit csodáló kerékpártúrákon, illetve ügyességi versenyeken vettek részt az érdeklődők.

Ezúttal is megtartották a gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű főzőversenyt. Akik ebből kimaradtak, azokat zsíroskenyér-partival várták a figyelmes szervezők.

Népszerűek voltak az ügyességi versenyek is
Fotó: Fodor Orsolya

Villanyfényben döntőztek

Az eseményhez kapcsolódott a Tiszaliget Open elnevezésű teniszverseny, amelyen 26 férfi és hat hölgyjátékos fogott ütőt. A küzdelmek szombaton reggeltől késő estig tartottak. A döntőket már villanyfény mellett játszották az érdekeltek. A férfiaknál Vékony Béla, míg a hölgyeknél Mihalicza Erzsébet diadalmaskodott.

Eredmények:

Férfiak, egyes: 1. Vékony Béla, 2. Nagy Tibor, 3. Csoma Gábor, Telek Zsolt.

Páros: 1. Németh István–Csoma Gábor, 2. Vékony Béla–Béres Zoltán, 3. Czinege István–Vadas Attila, Nagy Tibor–Egedi Gábor.

Nők, egyes: 1. Mihalicza Erzsébet, 2. Szőke Éva, 3. Nádaskai Judit, Sápi Zsuzsa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában