LABDARÚGÁS

2019.09.17. 11:01

Sereghajtóvá vált a Szolnoki MÁV FC

Mint ahogy arról már korábban írtunk, a Szolnoki MÁV FC hazai pályán 2–0-s vereséget szenvedett az ETO FC Győrtől, az NB II. nyolcadik fordulójában.

Varga Balázs

Fotó: Csabai István

Hideg zuhannyal kezdődött a hazai csapat számára a mérkőzés: az új igazolás, a 31 éves Tamás László augusztus végén közös megegyezéssel távozott Szombathelyről, másfél hete pedig csatlakozott a Szolnok együtteséhez, ám a bemutatkozása nem a legjobban sikerült, mivel a második percben a középső védő eladta saját tizenhatosa előtt a labdát, a letámadó vendégek lecsaptak rá, Szimcsó Viktor pedig a hálóba talált, így megszerezték a vezetést a győriek (0–1).

A MÁV FC próbálkozott a gól után becsülettel, mentek, hajtottak, ám sok hiba csúszott a játékukba, a passzok egy jó része nem talált társat. A szélen sikerült leginkább megbontani az ETO védelmét, Laczkó Milán a bal oldalon párszor igen szépen elfutott, azonban vagy a beadás nem lett tökéletes, vagy a befejezés nem jött össze, így inkább csak lehetőségekről beszélhetünk, nagy helyzetekről nem. A félidőre így egygólos hátránnyal vonulhattak a hazaiak.

A második játékrészben már nem volt annyira lendületes a Szolnok, Laczkó haloványabb volt, Simon Attila nem igazán jutott levegőhöz elöl, de a középpálya sem tudott újítani.

Csábi József vezetőedző igyekezett cserékkel frissíteni a csapaton, de a 69. percben eldőlt a mérkőzés: Nemanja Andrics 28 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot (0–2). Ugyan még volt hátra húsz perc, és Vólent Roland pici zavart tudott okozni elöl, ám a pontszerzésre nem volt esélye a kék-fehéreknek, akik a vereségükkel visszacsúsztak a 19. helyre, ami a Balmazújváros hiányában az utolsó pozíciót jelenti.

Holnap már újabb bajnoki fordulót rendeznek az NB II.-ben, a MÁV FC a Szegeden ötöt kapó Csákvár otthonában lép majd pályára.

SZOLNOKI MÁV FC – ETO FC GYŐR 0–2 (0–1)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 800 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Berényi Ákos)

SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Horgosi, Tamás L., Kotula – Tisza K., Kovács O. (Földi M., 56.) – Szabó P., Rokszin (Vólent, 74.), Laczkó M. – Simon A. (Annus, 66.). Vezetőedző: Csábi József

GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki, Vári, Kalmár O. – Vaskeba, Harizopulosz (Borbély, 56.), Bagi – Szimcsó (Gránicz, 75.), Andrics, Szánthó (Horváth Z., 68.)

Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerzők: Szimcsó (2.), Andrics (69.)

Csábi József: – Szakmailag nehéz mérkőzés volt, mert ha a második percben gólt kapsz, borul a taktika. Egyébként a Győr csak annyiban volt jobb, hogy a védelme nem követett el gyermeteg hibákat.

Boér Gábor: – Büszke vagyok, mert amit elterveztünk, végre is hajtottuk. Az első gólhoz azért kellett az ellenfél nagy egyéni hibája is. A helyzetkihasználás miatt maradt némi hiányérzetem, hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést.

További eredmények: Vác–Tiszakécske 0–0, Siófok–Budaörs 2–0, Gyirmót–Dorog 1–2, Haladás–Soroksár 0–1, Budafok–Ajka 1–3, MTK–KBSC 1–0, Nyíregyháza–Vasas 0–2, Szeged–Csákvár 5–3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában