Kézilabda

2019.09.26. 10:12

Semmi nem jött össze csapatainknak a hét végén

Lehet mondani, hogy nem kézilabdacsapataink fordulója volt a legutóbbi, hiszen mindegyikük vereséget szenvedett az elmúlt hét végi mérkőzéseken.

Varga Csaba

Rékasi Rolandnak és szolnoki társainak szinte semmi sem sikerült a debreceni meccs második félidejében

Forrás: Csabai István

Az NB II. Dél-keleti csoportjának egyik bajnokjelöltjéhez, a Makó csapatához látogatott a kunszentmártoni legénység.

Makó KC – Kunszentmárton KSK 38–24 (16–10)

Kunszentmárton: Subicz – Tóth L. 1, Danku Zs. 1, Cselovszki 3, Gelley 13, Békési B. 3, Danku S. 1. Csere: Polgár (kapus), Kovács A., Fekete K. 2, Krasznai G., Karsai, ifj. Tóth L. Edző: Szőke István

– Tudni kell, hogy a nyáron szinte teljesen kicserélődött, soros ellenfelünk – mondta hírportálunknak Szánthó Ferenc, a kunszentiek tiszteletbeli elnöke. – Példának okáért, a Kiskunfélegyháza csapatából hét játékost igazoltak, nem titkoltan a bajnoki címet célozzák meg. A nyitányon magabiztosan verték a Csongrádot idegenben.

– Rosszul kezdődött a meccs, mert ziccereket és büntetőket is hibáztunk, így negyedóra után már három góllal is vezettek a makóiak. A folytatásban sem sikerült semmi, támadásaink vérszegények voltak, sok kihagyott helyzettel, ráadásul három üres kapus gólt is kaptunk.

– A térfélcsere után sem ment a játék, a hazaiak gyors támadásaival szemben nem találtuk az ellenszert, ezért egyre nőtt a különbség – folytatta a sportvezető. – A mieink közül szinte csak Gelley Dávid volt a kapura veszélyes. A hajrában sem változott a játék képe, és láthatóan lélekben a csapat is feladta a küzdelmet, és így nem várt nagy különbségű vereséget szenvedtünk.

– Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, és készülni a szombati megyei rangadóra, amikor hazai pályán a Törökszentmiklósi Székács együttese lesz a vetélytársunk.

Rékasi Richárdnak és szolnoki társainak szinte semmi sem sikerült a debreceni meccs második félidejében
Fotó: Csabai István

Apropó, Székács! A nyáron alaposan meggyengült együttes hazai pályán játszva, sima vereséget szenvedett a csongrádi csapattól. A mezőtúri gárda végig hatalmas csatát vívott a Pick Szeged U23 együttesével. A Branyiczki György, Kovács István, Balázs Olivér trió hiába ontotta a gólokat. A jobban hajrázó Tisza-partiak azonban három góllal megnyerték a mérkőzést. Szombaton Kondoroson javíthatnak a mezőtúriak.

Az NB II. Észak-keleti csoportjában a Szolnok KCSE legénysége a félidőben még 13–11-re vezetett Debrecenben, a DEAC otthonában. A fordulást követően csupán hat találatot értek el a szolnokiak, a vendéglátók pedig éltek a lehetőséggel, és megnyerték az izgalmas összecsapást. A Túrkeve a szebb napokat is látott Tiszavasvárit fogadta, az első félidőben két góllal vezettek a vendégek. A fordulást követően azonban a vasváriak 16 találatára csak héttel tudtak válaszolni a hazaiak, így 19–30 lett a vége.

Eredmények:

Férfiak: Pick Szeged U23–Mezőtúri AFC-Syngenta 36–33, Makói KC–Kunszentmárton KSK 38–24, Törökszentmiklósi Székács–Csongrádi KSE 17–31, DEAC–Szolnoki KCSE 24–19, Túrkeve–Tiszavasvári 19–30

Nők: Mezőtúri AFC-Syngenta–Békéscsaba II. 24–29

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában