RÖPLABDA

2019.10.11. 10:17

Jászberényben indul a szezon

Az urak után a hölgyek számára is elindulnak a röplabdabajnokság küzdelmei, a Jászberény VT csapata az idén is a legmagasabb szinten, az Extraligában lesz érdekelt. A bajnokság első meccsén a jászberényiek a címvédő Vasast fogadják ma este hét órakor a Belvárosi Játékcsarnokban.

Varga Csaba

Jogos a jászberényi hölgyek öröme, hiszen tornagyőzelemmel hangoltak a bajnoki rajtra. Balra Mészáros Péter edző, jobbra Makai Péter vezetőedző

Fotó: Gémesi Balázs

Az Extraliga lebonyolításáról annyit, hogy az idén nyolc csapat alkotja a mezőnyt, három kör lesz az alapszakasz, utána pedig az első négy helyezett a rájátszásban folytatja. A másik négy együttes pedig az Extraliga-tagsága megőrzéséért játszik körmérkőzést az NB I. első két helyezettjével.

A jászberényiek tavaly nyolcadik helyen zártak a bajnokságban, a mostani szezonban előrébb akarnak végezni – erről (is) beszélt az új vezetőedző, Makai Péter. Azt azonban el kell mondani, hogy Makai Péter nem újonc Berényben, hiszen hosszú évek óta a csapat mellett mint másodedző dolgozott, a nyártól azonban már a vezetőedző feladatait látja el a felnőtteknél. Az eddig vezetőedző, Deme Gábor szakmai igazgatóként segíti a klubot.

– Azt gondolom, hogy minden eddiginél erősebb lesz a mostani szezon mezőnye – kezdte a szolnoki kötődésű Makai Péter. – Mindenki tudja, hogy a mi házunk táján is nagy volt a jövés-menés. Sajnos két meghatározó játékosunk, Pintér Andrea és Lékó Lilla távozott sorainkból. Andi Nyíregyházán folytatja, míg Lilla Németországba költözött. Nehéz lesz őket pótolni, már csak azért is, mert két magyar nemzetiségű játékosnak mindig a pályán kell lennie, sajnos szűkös a piac, nehéz meghatározó honi játékosokat igazolni.

A berényi változásokról annyit, hogy az elmúlt évad csapatából a szerb Ivana Bulajics és a saját nevelésű Faragó Fanni maradt meg hírmondónak. Régi-új röplabdás lesz náluk Borsos Lili, s vele együtt jött az MTK-tól Szerényi Gréta, mellettük Radomszki Boglárka és Tóth Eszter Budaörsről, valamint Mészáros Zsófia a Palota DSE hölgykoszorújából igazolt soraikba. Bulajics mellé pedig egy-egy azeri, brazil és lengyel, valamint egy ukrán légióst igazolt még a jászberényi klub.

– Mi mindenesetre azon leszünk, hogy fiatal, tettre kész csapatunkkal minél jobb eredményt érjünk el– folytatta a szakember. – Nem panaszkodhatunk, a lányok nagyon jól dolgoztak a felkészülési időszakban, nyilván az eredmények minősítenek majd bennünket.

A Magyar Kupában a legjobb négy közé vágyunk. Kedvezőnek tűnik a sorsolásunk, hiszen előbb a Budaörssel találkozunk, s ha továbbjutunk, akkor a Balatonfüred csapata lehet a vetélytársunk a négy közé jutásért. A bajnokságban az 5-6. helyet akarjuk megszerezni, azzal tisztában vagyunk, hogy a Vasas, a Nyíregyháza, a Békéscsaba és az UTE erősebb állományú gárda, mint a mienk, de mi senki ellen nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni.

A Jászberény VT játékoskerete

A játékosok: Borsos Lili (center), Faragó Fanni (ütő), Ivana Bulajics (szerb – center), Mészáros Zsófia (feladó), Mizsei Leila (liberó), Radomszki Boglárka (liberó), Iga Piatek (lengyel – liberó), Jekatyerina Szilcsenkova (ukrán – ütő), Shafagat Alishanova (azeri – feladó), Szerényi Gréta (center), Tóth Eszter (ütő), Jessica Ventura (brazil – ütő).

A szakmai stáb: Makai Péter (vezetőedző), Mészáros Péter (másodedző), Csirke Dávid (erőnléti edző), Koczka Adrienn (gyúró), Bajnainé Agócs Gabriella (statisztikus).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában