Kosárlabda

2019.10.04. 10:33

Megyei rangadót rendeznek a bajnokság második fordulójában

Az előző szezonban valódi rangadókat hozott a Szolnok–Jászberény párosítás. De hol van már a tavalyi hó?

Gutai István

Az Olajbányász legénysége is fogadkozik, hogy javít majd mérlegén

Forrás: Csabai István

Mindkét csapat jelentősen átalakult, sőt, jelenleg is formálódik. Szombaton 18 órakor a Tiszaligetben az egyiknek biztosan beborul, míg a győztes fölött talán némileg felszakadozik a felhőzet.

„Próbálj meg javítani…” – dudorászhatnák némiképp átírva a Hofi-slágert az Olajbányász és a JKSE szurkolói is. Bár aligha van dudorászós kedvében bármelyik tábor az első forduló miatt. Szó, mi szó, beragadt a rajtnál mindkét csapat, ráadásul hazai közönsége előtt. A Jászberény ugyan egy jól sikerült szakasszal még megfogta a veszett fejsze nyelét, de 66 pontot dobva hazai pályán aligha lehettek győzelmi reményei, mint ahogy nem is voltak.

Az Olajbányász legénysége is fogadkozik, hogy javít majd mérlegén
Fotó: Csabai István

– A Sopron ellen mindenki, aki pályára lépett, nagyon odatette magát. De azt is el kell ismerni, hogy nem játszottunk jól: túl sok pontot kaptunk, ráadásul túl keveset dobtunk – ismerte el klubja hivatalos honlapján Peringer Balázs, a JKSE Szolnokon is megfordult centere.

– Vagyis a pálya mindkét végén van mit javítanunk. Ennyi eladott labdával és ilyen kevés lepattanóval nem lehet mérkőzést nyerni. Szolnokon sokkal koncentráltabb játékra lesz szükségünk. A Sopron ellen csak a harmadik negyedben játszottunk jól, szombaton ezt a tízperces teljesítményt kell négy negyeden keresztül fenntartanunk. Ha végig olyan koncentráltan tudunk játszani, mint abban a tíz percben, akkor szerintem még Szolnokon is lehet keresnivalónk.

Nem veti szét a büszkeség a Szolnoki Olajbányász öltözőjét sem. Kizárt, hogy ilyen premierről álmodott a sok szempontból újjáalakult, még több szempontból az átalakulás folyamatát még mindig élő csapat. Az Alba elleni mínusz húsz után most egy papíron kellemesebb rivális érkezik. Jóllehet, az is biztos, hogy a Jászberény különösebb teher nélkül játszhat a megyei rangadón, és az ilyesmi akár még jól is elsülhet.

– Mindenkiben dolgozik a bizonyítási vágy, hogy a balul sikerült első hazai meccs után javítsunk – mondta a szolnoki edzői stáb tagja, Jakab Máté. – Visszanéztük a fehérváriak elleni mérkőzésünket, elemeztük a hibákat. A múlt heti vereség ellenére minden játékos nagyon pozitív szemléletű maradt, ugyanolyan elánnal végezték a munkát ezen a héten is.

– Természetesen egy vesztes hazai mérkőzés után duplán számít a megyei rangadó, nyilvánvaló, hogy javítani szeretnénk hazai közönség előtt. Azt várjuk mindannyian, hogy az a magas minőség, ami a hétközi edzéseken benne van a fiúkban, mérkőzésen is kijöjjön. Hozzátéve természetesen, hogy a Jászberény is egy jó csapat.

Természetesen fokozott érdeklődés kíséri a megyei rangadót, a jászberényi klub 110 jegyet kapott a szombati mérkőzésre. Ne legyenek kétségek: egytől egyig elfogytak/ elfogynak a tikettek.

Megkezdi a bajnok Falco is

Rendhagyó módon pénteken már három mérkőzést is megrendeznek a második fordulóban. Hosszú hányattatás után újra hazai pályán játszhat első osztályú mérkőzést az Oroszlány. Az OSE a nyitókörben kikapott Körmenden, 18 órától a DEAC ellen javíthat. Szegeden kezdi a bajnokságot a címvédő Falco (a szombathelyiek BL-selejtezőjük miatt elhalasztották az első fordulóból a ZTE elleni meccsüket, ezt majd szerdán pótolják).

Komoly hirig várható Sopronban, ahol a Körmend vendégszerepel, a vasi piros-feketéknek hagyományosan nem megy a hűség városában. Szombatra is jut egy rangadó, hiszen az éppen Szolnokon nyerő Alba a Dzunics Braniszlavval és Lóránt Péterrel érkező Paksot fogadja. Nagyot küzdött, de egy ponttal kikapott Debrecenben múlt héten a Kaposvár, amely a Zalaegerszeg elleni hazain köszörülhet csorbát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában