Kézilabda

2019.11.27. 09:29

Miklósi bravúr a férfi NB II. Dél-keleti csoportjában

Férfikézilabda-csapataink közül négy győzött, a Mezőtúr női együttese otthon szenvedett vereséget.

Varga Balázs

A piros mezes Mezőtúr kétgólos győzelmet aratott Békéscsabán

Forrás: Facebook/Mezőtúri AFC férfikézilabda szakosztálya

A férfi NB II. Dél-keleti csoportjában mindhárom együttesünk nyerni tudott. A Kunszentmárton nagyon sima sikert aratott a sereghajtó, még nyeretlen Bácsalmás otthonában. Szőke István csapata a szünetben 24–14-re vezetett, majd végül 48–25-re győzött, többek között Gelley Dávid 16 góljának köszönhetően. A Mezőtúr a Békéscsabai BDSK vendégeként lépett pályára, és ugyan a szünetben még 16–15-re a hazaiak vezettek, végül a túri gárda fordított, és 34–32-re nyerve elvitte a két pontot.

Békéscsabai BDSK – Mezőtúri AFC-Syngenta 32–34 (16–15)

Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Juhász I., Szilágyi G.

Békéscsaba: Mézes – Biri 2, Tárnyik 6/2, Osgyán B. 8/1, Vlcskó K. 5, Felczán 3, Bak. Csere: Fekete L. 3, Farkas B. 3, Márton M. 1, Morva 1, Kovács B., Nemesi, Tóth A. Edző: Labos Tibor.

Mezőtúr: Lipták M. – Papp K. 4, Zvolenszki 12/3, Balázs O. 6, Soós B. 6, Farkas N. 2, Sárosi 2. Csere: Styop, Kiss A. (kapusok), Branyiczki, Farkas K. 1, Kovács I., Csizmadia 1, Kovács T. Edző: Varga Antal.

Kiállítások: 4, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3.

A piros mezes Mezőtúr kétgólos győzelmet aratott Békéscsabán
Fotó: Facebook/Mezőtúri AFC férfikézilabda szakosztálya

A Székács a listavezető Pick Szeged U23-hoz látogatott, amely még veretlen volt a bajnokságban, de a vendégek sem voltak rossz formában, hiszen az elmúlt három mérkőzésükön egyszer győztek és kétszer döntetlent játszottak. A Miklós ezúttal is bizonyította, hogy képes bravúrt végrehajtani, az ikszes félidő után egy góllal (29–28) le tudták győzni az éllovast, megfosztva ezzel veretlenségétől. A Törökszentmiklós jelenleg nyolcadik a tabellán, a Kunszent a hatodik, míg a Mezőtúr a negyedik.

Pick Szeged U23 – Törökszentmiklósi Székács 28–29 (18–18)

Szeged, 50 néző. Vezette: Hovány, Ubornyák.

Szeged: Gémes – Kurai 4, Csányi R. 9, Rea 2/1, Csiki Cs., Tőkés 5, Rosta. Csere: Krivokapics (kapus), Hegedűs P. 3, Csíki R. 1, Kinyó 1, Szilágyi B. 2/1, Csókás 1, Gárgyán. Edző: Velky Péter.

Székács: Varga I. – Major M. 2, Sütő M. 8, Csanádi V. 6/1, Szollár 4/1, Csanádi A. 7, Hegedűs M. 1. Csere: Rizinger (kapus), Szabó S. 1, Deák D. Edző: Szloska Krisztián.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/2.

Az Észak-keleti csoportban megyei rangadót rendeztek, ugyanis a Túrkeve a Szolnokot fogadta. A tabellán elfoglalt helyek alapján egyértelműen a vendégek voltak a mérkőzés esélyesei, és érvényesíteni is tudták a papírformát. A szünetre 13–8-as vendégvezetéssel vonultak pihenőre a csapatok, majd a Szolnok még tovább növelte előnyét, és végül 28–20-ra győzött, így maradt a második helyen, míg a Túrkeve továbbra is tizenegyedik.

A hölgyek Dél-keleti csoportjában a Mezőtúr női csapata az egy ponttal előtte álló Deszket látta vendégül. A szorosnak induló csata a félidőig az is maradt (18–18), ám a második játékrészben a vendégek alaposan lehagyták ellenfelüket, így a csongrádi gárda 36–28-ra nyerni tudott idegenben. Vereségével a Mezőtúr maradt az utolsó, vagyis tizenkettedik helyen, de így már hárompontos hátránnyal rendelkezik az előtte álló két csapattal szemben.

A megyebeli együttesek eredményei:

Férfi NB II. Dél-kelet: Bácsalmási PVSE–KTS Kunszentmárton KSK 25–48, Pick Szeged U23–Törökszentmiklósi Székács 28–29, Békéscsabai BDSK–Mezőtúri AFC-Syngenta 32–34.

Férfi NB II. Észak-kelet: Túrkevei VSE–Szolnoki KCSE 20–28.

Női NB II. Dél-kelet: Mezőtúri AFC-Syngenta–Ferroép-Szer Deszk 28–36.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában