Labdarúgás

2019.12.30. 16:30

Bercsényis diákok nyerték az iskolák közti versengést Berényben

A jászberényi iskolák legnagyobb labdarúgótornáját, a Korompai Kupát már közel négy évtizede rendezik meg.

Illés Anita

A Bercsényi csapata az éremátadást követően

Forrás: Beküldött fotó

A tornát Korompai Istvánról, a nagy tekintélyű utánpótlásedzőről nevezték el, akinek köszönhetően sok jászsági fiatal szerette meg a futballt. A sporteseményen a III. korcsoportos futballisták mutathatták meg tudásukat. Idén öt csapat részvételével a Bercsényi úti Sportcsarnok adott otthont a tornának. Kiss Attila testnevelőtanár elmondta: körmérkőzéses formában zajlottak a küzdelmek.

A Bercsényi csapata Vízi Kornél két góljával 2–0-ra legyőzte a Gyakorló iskolát, így ezzel lépéselőnybe került. Majd a Nagyboldogasszony suli csapatát szintén 2–0-ra verte, a folytatásban pedig a Székely és a Jászfelsőszentgyörgy együttesét is fölényesen felülmúlta. Második helyen a Gyakorló végzett, míg a harmadik a Nagyboldogasszony diákcsapata lett.

A Korompai Kupa legjobb mezőnyjátékosának Hájos Viktort (Nagyboldogasszony), legjobb kapusának pedig Kuli Kevint (Bercsényi) választották. A torna gólkirályi címét Sárközy Zsombor (Gyakorló) zsebelte be.

A Bercsényi csapata az éremátadást követően
Fotó: Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában