Vízilabda

2019.12.17. 09:08

Továbbjutott a szolnokiakkal felálló válogatott a kuvaiti U20-as vb-n

Meggyőző játékkal, simán átgázolt ellenfelén a magyar férfivízilabda-válogatott a Kuvaitban zajló U20-as világbajnokságon.

Varga Csaba/nso.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Kemény Kristóf együttese 17–7-re nyert Kanada ellen, és második helyen végzett csoportjában, amivel továbbjutott.

Az elmúlt napokban szerencsére rátalált a győzelmi ösvényre csapatunk, amelynek tagja a Szolnoki Dózsa két játékosa is, a kapus, Bányai Márk és a jobbszélső, Szeghalmi Zsombor.

Konkrétan előbb az egyiptomiakat, majd az oroszokat is magabiztosan legyőzte az együttes, hétfőn pedig a kanadaiak ellen sem tért le a megkezdett útról. A mérkőzés elejét megint az ellenfél kezdte jobban, de az előző meccsek forgatókönyvéhez hasonlóan ismét hamar kézbe vette az irányítást Kemény Kristóf csapata. Előbb Bóbis Botond, majd Magyar Márton köszönt be, a negyedet Vígvári Vince szépségdíjas találata zárta (3–1). A következő játékrészben megszórták egymást az együttesek, így a nagyszünetben 6–4-et mutatott az eredményjelző.

Ezek után jött a szokásos harmadik negyed, amelyben hengereltek a mieink: sorozatban hat gólt szereztek, és eldöntötték az érdemi kérdéseket. Közülük többen kiváló teljesítményt nyújtottak, Bóbis Botond négy, Fekete Gergő János három gólig jutott. Végül nagyon simán, 17–7-re nyert a magyar válogatott, és második helyen, a spanyolok mögött továbbjutott csoportjából.

Az utánpótlássport.hu információi szerint csapatunk kedden a C csoport harmadik helyezettjével, Montenegróval találkozik a nyolcaddöntőben.

Magyarország–Kanada 17–7 (3–1, 3–3, 6–0, 5–3)

A magyar csapat gólszerzői: Bóbis 4, Fekete 3, Baksa, Dala, Vígvári, Aranyi 2–2, Magyar, Szeghalmi 1–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában