Labdarúgás

2020.01.11. 08:13

Nagy népszerűségnek örvend a szolnoki kispályás bajnokság

Több mint egy hónapja már telelnek a csapatok a szolnoki kispályás labdarúgó-bajnokságban, márciusban folytatódnak majd a küzdelmek.

Varga Csaba

Hétköznapokon pattog a labda a kispályás bajnokságon

Fotó: Kiss János

Az elmúlt időszak tapasztalatairól Rézsó Péterrel, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezőjével beszélgettünk.

– Immár évtizedek óta a legtöbb embert megmozgató szabadidősport-rendezvényünk a kispályás bajnokság – mondta hírportálunknak Rézsó Péter. – A bajnokságot továbbra is őszi-tavaszi rendszerben rendezzük meg, amely hét hónapig tart. Az elmúlt esztendőben a tavaszi szezon március 18-tól június 13-ig, míg a 2019–2020-as őszi szezon szeptember 2-től december 3-ig tartott a tiszaligeti műfüves pályán. Az idei kiírásban négy osztályban (I–III., illetve szenior) 54 csapat kezdte meg a küzdelmeket. Hétfőtől péntekig mindennap az adott osztály csapatai mérik össze erejüket. Az összecsapások 17.30-kor, illetve 18.45-kor kezdődnek, és 2x30 percig tartanak.

Hétköznapokon pattog a labda a kispályás bajnokságon
Fotó: Kiss János

A sportszakember érdekes statisztikai adatokkal szolgált. Mint elmondta, a tavaszi szezonban 302 mérkőzésen nem kevesebb mint 1667 gól, míg az őszi szezonban 347 mérkőzésen 2088 gól született. Éves szinten több mint 600 mérkőzésen közel 4000 gól esett. Az őszi szezonban mindössze két mérkőzés maradt el, mindkétszer az I. osztályban szereplő 4 Cent csapata maradt távol a találkozóktól. Heti szinten nem kevesebb mint 700 játékos kergeti a labdát a pontvadászatban, sokszor 300 néző kíváncsi a meccsekre.

– Úgy gondolom, az őszi szezonban történt változás, azaz a megyei igazolt játékosok belépésével emelkedett a játék színvonala – folytatta a sportszervező. – Küzdelmesebb, lendületesebb, gólra törőbb játék mellett szép egyéni megmozdulásokkal, látványos gólokkal szórakoztatták a játékosok a szurkolókat. Bízunk benne, hogy a tavaszi szezont újult erővel, sportszerű játékkal még látványosabbá teszik majd a csapatok. Köszönjük a vezetőknek, a játékosoknak, a játékvezetőknek, a bizottsági tagoknak, dolgozóinknak, egyszóval mindenkinek, akik segítették a munkánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában