Asztalitenisz

2020.01.27. 07:16

Szudi Ádámék jó játékkal sem jutottak ki csapatban az olimpiára

A magyar hölgyek kijutottak az olimpiára, míg a férfiak Szudi Ádám (szolnoki Jászkun Volán SC) és a zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor parádés játékával a bravúros szereplés ellenére lemaradtak a kvótáról a portugáliai csapatselejtezőn.

Szöllősi Péter

Ecseki (balra) és Szudi nem ismert elveszett labdát

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A fehéroroszok legyőzését követően a férfiak a vb-bronzérmes svédekkel csaptak össze a kijutásért. Bár Majoros Bence már kétszer is legyőzte az egyesben világbajnoki második helyezett Mattias Falckot, de ezúttal nem sikerült neki, ahogyan Ecseki Nándornak egyesben és párosban Szudi Ádámmal sem, így az esélyesebb skandinávok örülhettek. Azon nyolc együttes, amely egy győzelemre volt a kvótától, a reményágon még megpróbálhatta megszerezni az egyetlen fennmaradó helyet.

A mieink az egyik legerősebb csapatot, a britet kapták, de bámulatos játékkal Nándi és Ádám vezetésével nyertek. Kettejük párosának sikere még nem is volt meglepő, azonban Majoros Bence vereségét követően Szudi Ádám a világranglistán több mint hatvan hellyel előtte álló Paul Drinkhallt verte 3:1 arányban, míg Ecseki Nándor az ezen a rangsorban 22. helyet elfoglaló Liam Pitchfordot intézte el 3:1-gyel, így kialakítva a 3:1-es végeredményt.

Az elődöntőben a csehek ellen bár párosban és Szudi Ádám egyéniben is vezetett a maga mérkőzésén, de Jancarikék fordítottak és jobbnak bizonyultak. Ezzel eldőlt, hogy a férficsapatunk nem lesz ott a tokiói játékokon. Szudi Ádámnak azonban vegyes párosban jó esélye lehet kijutni, hiszen a világranglistán a 11. helyen állnak Pergel Szandrával. Egyesben még két selejtezőre kerül sor tavasszal, ahol lehet kvalifikálni.

A hölgyeknek viszont sikerült kijutni a tokiói ötkarikás játékokra Gondomarban. A horvátok elleni sima győzelmet követően a házigazda portugálokat 3:1-re verték. A mieink közül Madarász Dóra mindkét egyesét hozta, valamint Pergel Szandra és Fazekas Mária kettőse volt eredményes, a kizárólag kínai származású játékossal felálló luzitánokkal szemben. Ezáltal nemcsak csapatban, hanem egyéniben is szereztek kvótát, ráadásul kettőt.

Ecseki (balra) és Szudi nem ismert elveszett labdát
Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában