grundbirkózás

2020.02.19. 16:58

Bronzéremmel tértek haza a bercsényis lányok a diákolimpiáról

A Bercsényi Miklós Általános Iskola grundbirkózó csapatai bejutottak a 2019/2020. tanévi Grundbirkózás Diákolimpia országos döntőjébe, amit február harmadik hétvégéjén rendeztek meg Pécsett.

Illés Anita

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Marton Meresz

Az I. korcsoportos lánycsapat jól indított, hiszen mindkét ellenfelét legyőzte és bejutott a legjobb három csapat közé. Kiss Attila, testnevelő tanár elmondta, hogy az éremért folyó csatákon sajnos már két vereség következett.

A bercsényis lányok kikaptak a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és a budapesti Kazinczy Ferenc Általános Iskolától, így a berényiek bronzéremmel a dobogó harmadik fokára állhattak. A II. korcsoportos lányok nagyon erős mezőnyben csak a tizenegyedik helyet szerezték meg.

Fotó: Beküldött fotó

A döntő második napján a fiúk mérkőzéseivel folytatódtak a küzdelmek. Az I. korcsoportos srácok a nyolcadik helyen fejezték be az országos döntőt. A II. korcsoportos fiúknak nem volt könnyű dolguk és sajnos a szerencse sem kísérte a csapatot, így végül a tizenkettedik helyen végeztek. A lányoknál és a fiúknál is minden korcsoportban körülbelül 35-40 csapat nevezett az országból.

A harmadik helyen végzett I. korcsoportos lányok névsora: Szabó Nóra, Bagi Lujza, Benke Anna, Szűcs Lujza, Szebenyi Nóra, Treba-Kovács Jázmin, Mészáros Lili, Balázs Laura, Frombach Amira, Esvég Laura

Felkészítő testnevelő: Kiss Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában