Kosárlabda

2020.02.08. 10:55

Fontos meccset nyert az Olaj Kaposváron

Három vereség után talpra állt az Olajbányász, és fontos győzelmet aratott a somogyi fővárosban.

Varga Csaba

Forrás: Hunbasket.hu

Az Olaj soraiból Darwin Davis és Juhos Levente betegség miatt hiányzott, míg Tóth Norbert máshol próbál szerencsét a továbbiakban.

Andre Jones sima ziccerével indult az összecsapás, kemény határozott védekezéssel és pontos támadás befejezésekkel operált a vendéggárda. Közben jó volt látni Taiwo Samuel bravúros ziccerét és Csák Bence saroktripláját. A betegségéből felépült T. J. Price hármasa után 4–13-as állást mutatott az eredményjelző.

Fotó: Hunbasket.hu

Ivkovics Sztojan időt kért, próbálta rendezni a sorokat, egyelőre sikerrel járt, mert Julian Norfleet triplájával megkezdték a felzárkózást tanítványai, sőt a félidő végén már 17–17 -es állást regisztráltak a jegyzőkönyve. A folytatásban Marjan Cakarun remekül érvényesítette erő és technikai fölényét a palánkok alatt, Jones pedig gyors egymásutánban beszórt három triplát. Meg is lépett csapata 10 ponttal, 31–41, igaz a félidő végére visszajött a meccsbe a szívósan küzdő hazai legénység.

A fordulást követően Jones után Nemanja Krsztics is helyére tett egy triplát, visszaállítva a régi rendet. A hazaiak továbbra sem tudtak mit kezdeni a jól dobó és okosan játszó vendégekkel. Ráadásul a somogyiak Davise, Rashun egy esés után új sérülést szenvedett, orvosi segítségre szorult. Cakarun pontjaival pedig tíz pont fölé hizlalta előnyét az Olaj, a negyed végén azonban a Norfleet büntetőivel és visszatérő Davis távoli kosarával ismét szoros lett az állás, 58–63.

Akárcsak az egy első három felvonást a zárót is jobban kezdte a szurkolói által űzött, hajtott vendégcsapat. Dakarai Tucker duplájával és Jones újabb triplájával ismét tíz pont lett a különbség. Mivel a kaposvári pontokra rendre válaszolt az Olaj, maradt a különbség. Sőt a hajrában Jones újabb tripláival majd Tucker kapitális zsákolásával eldőlt az összecsapás. A vendégcsapat három vereség után talpra állt és szenzációs egyéni teljesítményekkel megspékelve – Jones 91 százalékkal 28/24 pontot dobott, Cakarum pedig 24 pontja mellé 9 lepattanót is jegyzett – lélekemelő győzelmet aratott a somogyi fellegvárban.

– A három vereség után, valamint a sérülések és a betegségek miatt kissé frusztrálttá tették a csapatot – mondta lefújás után Andre Jones. – Ezen a meccsen azonban kellő energiával léptünk pályára és az elejétől kezdve megfelelő magabiztossággal játszottunk. Price az első félidőben jó játékkal adott tartást a csapatnak. Örülök, hogy győztes meccs után térhetünk pihenőre.

A válogatott Eb kötelezettségei miatt egy hónap szünet lesz a bajnokságban, az Olaj legközelebb március 7-én az Oroszlányt fogadja a Tiszaligetben.

KAPOSVÁRI KK – SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ 80–89 (17–17, 24–28, 17–18, 22–26)

Kaposvár, 1200 néző. V: Cziffra, Praksch, Győrfy

Kaposvár: Krnjajszki 7/3, NORFLEET 18/6, Ponjavics 3/3, Dramicsanin 13/3, Lalic 8. Csere: Hendlein 6, R. DAVIS 21/3, Baki 4. Szakmai igazgató: Ivkovics Sztoja

Szolnok: JONES 28/24, Price 12/6, Kovács P., Krsztics 10/6, CAKARUN 24. Csere: Rudner, Taiwo 2, Tucker 10, Csák 3/3, Pallai. Edző: Gasper Potocnik

Az eredmény alakulása: 3. perc: 4–6. 7. p.: 4–13. 12. p.: 22–22. 17. p.: 31–39. 22. p.: 41–51. 27. p.: 50–58. 32. p.: 61–70. 37. p.: 67–77

Ivkovics Sztojan, a Nemzeti Sportnak: – Sajnos a hajráig nagyon rosszul dobtuk a távoliakat, a másik oldalon viszont volt remek produkció, hiszen Jones egymaga nyolc triplát szerzett. Ha a két csapat elvileg egy szinten van, ilyen teljesítmény döntő lehet. Ráadásul mindegyik negyedet tompán kezdtük.

Gasper Potocnik: – Alaposan felkészültünk a Kaposvár játékából. Kellő magabiztossággal és energiával kosárlabdáztunk, de csak így lehet mérkőzést nyerni, és így lehetünk sikeresek. Még mindig vannak sérültjeink, ám akik ezúttal pályára léptek, minden tőlük telhetőt megtettek.

További eredmények: Kecskemét–Jászberény 75–65, Szedeák–Körmend 79–83

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában