Kézilabda

2020.02.19. 10:06

Menetel a törökszentmiklósi Székács az NB II.-ben

A hétvégén több mint két hónap szünet után folytatódtak a harmadosztályú férfikézilabda-bajnokságok küzdelmei, míg a hölgyek már a második tavaszi fordulón is túl vannak.

Varga Balázs

A piros mezes Székács masszív védekezésének is köszönhetően nyert

Forrás: Facebook/Székács KE

A férfi NB II. Dél-keleti csoportjában a harmadik Mezőtúr rangadót játszott, ugyanis az ötödik Köröstarcsához látogatott, amely csupán egy ponttal állt mögötte. A túri gárda már az első félidőben háromgólos hátrányba került (11–8), ám a végén valóban sima, 27–19-es vereséget szenvedett, amelyhez nagyban hozzájárult, hogy a támadógépezet ezúttal nem működött elég hatékonyan. A Mezőtúr így lecsúszott a dobogóról, szombaton pedig a második Szeged U23 ellen kellene javítania.

A Törökszentmiklós a rossz őszi szezonkezdet után az év végére kezdett magára találni, és ugyan a zárófordulóban (a Mezőtúr ellen 21–29) nem sikerült szépen búcsúztatni az esztendőt, úgy tűnik, ez nem törte meg a lendületüket. Ideiglenes otthonukban, a városi sportcsarnokban sem szeppentek meg a Székács játékosai a negyedik helyezett Kondoros ellen. Az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a Miklós várhatta előnyről a folytatást (15–14).

A piros mezes Székács masszív védekezésének is köszönhetően nyert
Fotó: Facebook/Székács KE

A második játékrészre magasabb fokozatba kapcsolt a hazai csapat, a vendégek pedig nem bírták tartani a tempót. A Székács kilenc góllal is vezetett, végül héttel, 33–26-ra nyert, és egy helyet előrelépett a tabellán. Azonban nem nyugodhatnak, a következő fordulóban a mögöttük álló Csongrádhoz látogatnak majd.

A Kunszent Békéscsabára utazott, ahol az első félidőben nem tudta leszakítani magáról ellenfelét, de azért 16–14-re vezetett. A folytatásban 20–15-re elmentek a vendégek, ám a hazaiak nem adták fel, és az 53. percre kiegyenlítettek (29–29). A hajrát jobban bírta a Kunszentmárton, így végül négygólos győzelmet aratott vendégként. Szombaton az éllovas Makót fogadja majd csapatunk.

Békéscsabai BDSK – Kunszentmárton KSK 31–35 (14–16)

Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Feind, Kathi.

Békéscsaba: Mézes – Sári 6/3, Fekete L. 4, Tokaji 3, Vlcskó K. 5, FELCZÁN 7, FARKAS. Csere: Rákóczi (kapus), Márton 1, Tárnyik 5, Morva, Osgyán, Kovács B., Nemesi, Tóth A., Kovács L. Edző: Labos Tibor.

Kunszentmárton: Subicz A. – TÓTH L. 8/3, Krasznai G. 4, Danku Cs., GELLEY D. 8, BÉKÉSI B. 9, CSELOVSZKI CS. 6. Csere: Polgár A. (kapus), Kovács A., Fekete K., Karsai T., ifj. Tóth L., Lőrincz G., Szántó V. Edző: Szőke István.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

Kiállítva: Tárnyik, ill. Danku Cs.

Az Észak-keleti csoportban mindkét együttesünk döntetlent játszott. A Szolnok Hajdúnánásról csak egy pontot tudott elhozni, hiába vezetett a szünetben még 20–17-re. Szombaton még keményebb meccsre számíthatnak, ugyanis az éllovas DEAC érkezik a Tiszaligetbe. A Túrkeve hazai pályán a Nádudvarral ikszelt, így már nem számít sereghajtónak.

A női NB II. Dél-keleti csoportjában a Mezőtúr 42–22-re kikapott másfél hete, a tavaszi idény kezdetekor az Algyő ellen, és az elmúlt hétvégén sem termett több babér számukra. A Békéscsabai NKSE U22-es csapatának vendégeként is sima, 38–21-es vereséget szenvedtek a túri lányok. Szombaton, a tizedik Szeghalom ellen nagyobb esély mutatkozik a pontszerzésre.

Eredmények

Férfi NB II. Dél-kelet: Köröstarcsai KSK–Mezőtúri AFC-Syngenta 27–19, Békéscsabai BDSK–Katona Transsped Kunszentmárton KSK 31–35, Törökszentmiklósi Székács KE–Kondorosi KK 33–26.

Férfi NB II. Észak-kelet: Hajdúnánás KSE–Szolnoki KCSE 33–33, Túrkevei VSE–Nádudvari ASK 29–29.

Női NB II. Dél-kelet: Békéscsabai Előre NKSE U22–Mezőtúri AFC-Syngenta 38–21.

Fotó: Új Néplap grafika

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában