Labdarúgás - NB II.

2020.03.02. 19:04

Ponttal távozott a Szolnoki MÁV FC Szegedről

A Szolnoki MÁV vasárnap este Szegeden lépett pályára az NB II. 26. fordulójában, ahonnan ponttal távozott.

Varga Balázs

Fotó: Kiss János

Visszakerült a vendégek kezdőjébe Papp Szilárd, így Tisza Kálmán újra a középpályán szerepelhetett. A szezonban először kapott kezdőként helyet a csapatban a szolnokiak 17 éves támadója, Kurdics Levente, aki már a harmadik percben helyzetbe került, de Albert Ádám beadását tíz méterről középre fejelte.

Két perccel később Novák Csanád tüzelt 25 méterről, de lövése laposan elsuhant a bal kapufa mellett. Tehát jobban kezdte a MÁV FC a meccset, ám gólt nem sikerült szerezni, ezután pedig a hazai vették át az irányítást. Előbb Kóródi Nándor fejelt közelről, de mellé szállt a labda, majd Molnár-Farkas Tamásnak kellett a jobb felsőből kitolnia a játékszert Germán Tamás 15 méterről eleresztett lövése után – óriási védés volt. A félidő többi része már nem volt ilyen mozgalmas, nem született gól az első 45 percben.

A második játékrész kisebb lehetőségekkel kezdődött, aztán a 62. percben hatalmas szolnoki helyzet maradt ki. Albert Ádám végzett el bal oldalról szögletet, a labdát a hosszúról, a levegőben úszva kanalazta vissza Papp Szilárd, középen Novák érkezett, de egy méterről fölé durrantott. Később a szegediek egy fejessel veszélyeztettek, majd Molnár-Farkasnak kellett egy hosszú indításnál kilépnie kapujából, hogy tisztázzon. A végjátékban próbálkozott a Szolnok is, de a gólszerzés továbbra sem jött össze, így 0–0-val ért véget a találkozó – csapatunk egy ponttal távozott a Szent Gellért Fórumból.

A döntetlent követően a MÁV FC egy helyet előrelépett a tabellán, ám korántsem nem nyugodhat meg, mivel a Haladás győzött, így a kiesőzóna csupán három pontra található a kék-fehérek számára. Szerencsére a Szolnok és a Hali között még két csapat található, az egyaránt vereséget szenvedő Tiszakécske és Kazincbarcika.

Vasárnap az ellen a Győr ellen őrizheti meg tavaszi veretlenségét a MÁV, amely a hétvégén simán, 3–1-re kikapott a Vasastól, és amely négy mérkőzés óta képtelen nyerni – ezeken a találkozókon is csak egy pontot szerzett. Az összecsapás 17 órakor kezdődik majd az ETO Parkban.

Szeged – Szolnoki MÁV FC 0–0

Szeged, Szent Gellért Fórum, 1800 néző. Vezette: Káprály (Kovács G., Sinkovicz)

SZEGED: Takács J. – Kuti, Tóth G., Deák I., Mohl – Oláh G. – Zvara (Vankó, 82.), Germán T., Hudák (Jovanovic, 67.) – Grumics, Kóródi (Bitó, 64.). Vezetőedző: Joao Janeiro

SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Papp Sz., Kovács O., Tamás L., Bárdos – Albert Á. (Szabó P., 75.), Tisza K., Földi M. – Kurdics (Kotula, 61.), Novák (Vólent, 90.). Vezetőedző: Csábi József

Joao Janeiro: – Kemény, sportszerűtlenségekkel tarkított mérkőzést játszottunk. A nézők hatvanöt perc háborút és huszonöt perc játékot láthattak. A meccs nem szolgálta a sportág népszerűsítését.

Csábi József: – A tavaszi idényben veretlen csapatok jól felkészültek egymásból. A mérkőzés előtt kiegyeztem volna a döntetlenben, ám a látottak alapján győzelmet érdemeltünk volna.

További eredmények: Vác–Ajka 0–2, Budafok–Békéscsaba 3–2, Budaörs–Gyirmót 4–1, Siófok–Csákvár 1–3, Nyíregyháza–Kazincbarcika 3–1, Haladás–Dorog 1–0, MTK–Tiszakécske 2–1, Vasas–Győr 3–1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában