Vízilabda

2020.03.04. 16:21

Rossz első félidő után szenvedett vereséget a Szolnoki Dózsa

A Spandautól és a Jug Dubrovniktól elszenvedett hazai vereséget követően újabb fontos Bajnokok Ligája-meccset veszített a Szolnoki Dózsa, ezúttal a Jadran Split uszodájában.

Varga Csaba

Fotó: Kiss János

Sajnos kedd este egy percig sem volt esélye a pontszerzésre a Dózsának az Adria-parti városban. A hazaiak repülőrajttal nyitottak, a mieink csak 3–0-s állást követően szépítettek Gavril Szubotics révén.

A folytatásban sem ment a szolnoki csapatnak, amely meg sem tudta közelíti a legutóbb, a Ferencváros ellen mutatott jó játékát. A hazaiak persze szárnyaltak, szinte minden sikerült nekik, és a nagyszünetig ötgólos előnyt szereztek (8–3). A fordulást követően összekapta magát a Dózsa: Szeghalmi Zsombor szépített, majd Radomir Drasovics triplájával 9–7-re zárkózott fel a gárda. A horvát csapat azonban kapcsolt, egy 3–0-s rohammal lerendezte a meccset. Újabb fájó vereséget szenvedett a szolnoki csapat, amely az idei esztendőben még nem nyert a Bajnokok Ligájában mérkőzést.

– Borzasztó dekoncentráltan kezdtünk, és az első két negyedben gyengén védekeztünk – mondta Zsivko Gocics a Nemzeti Sportnak. – Nem számítottam arra, hogy ennyire rosszul játszunk, s utána hiába kapaszkodtunk fel, néhány újabb rossz döntés miatt nem volt esélyünk nyerni.

A Jadran edzője, Mile Smodlaka pedig így nyilatkozott: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, fantasztikusan és eltökélten játszottunk. Remekül védekeztünk, régen láttam olyan együttest, amely ennyiszer blokkolta az ellenfél lövéseit.

JADRAN SPLIT (horvát) – SZOLNOKI DÓZSA 13–9 (3–1, 5–2, 2–4, 3–3)

Split, 400 néző. Vezette: Akladiotisz (görög), Vojvodin (orosz)

SPLIT: Anic – Zovic 1, Delic 1, Butic 1, POWER 2, KRAPIC 2, Setka 1. Csere: Buric 1, Bego, PEJKOVIC 3, Vrdoljak, Viskovac 1. Edző: Mile Smodlaka

SZOLNOK: Nagy V. – V. Rasovics, Bátori, Angyal 2, D. Pijetlovics 1, Jansik D. DRASOVICS 4. Csere: Szubotics 1, Lazics, Szatmári, Szeghalmi 1, Várnai. Edző: Zsivko Gocics

Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 6/2

Az A csoport további meccseit szerda este játsszák.

Az A csoport állása: 1. Barceloneta 22 pont, 2. Jug 21, 3. Olympiakosz 19, 4. Hercegnovi 13, 5. Szolnok 12, 6. Spandau 11, 7. Jadran Split 7, 8. Kazany 3 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában