Kosárlabda

2020.04.22. 09:10

Vojvoda Dávid a Szolnoki Olajbányász helyett Fehérváron folytatja

A férfi NB I.-ben szereplő Alba Fehérvár tegnap bejelentette, hogy szerződteti Vojvoda Dávidot. Ezzel eldőlt, hogy a Szolnoki Olaj egykori közönségkedvence az olaszországi kitérő után nem tér vissza a piros-fekete együtteshez.

Varga Balázs

Vojvoda Dávid az Albában folytatja

Forrás: Facebook/Alba Fehérvár

– Nagyon örülök, hogy Magyarország egyik legnagyobb múltú csapatához kerültem. Hároméves szerződést írtam alá, úgy érzem, hogy abszolút jó döntést hoztam. Külföldről hazatérve nagyon fontos volt, hogy hosszú távú szerződést kössek. Nekem nagyon fontos a stabilitás, a családdal együtt úgy éreztük, hogy ezt Fehérváron megkapom, így nagyon gyorsan meg tudtunk állapodni a vezetőkkel. Nyilván nem tudjuk, mikor kezdődhet el a bajnokság, de már nagyon várom a folytatást.

– Nehéz év van mögöttem, újra szeretném bizonyítani magamnak és mindenkinek, hogy sokkal többre vagyok annál képes, mint ahogy Olaszországban használtak. A csapaton belül szeretnék vezérszerepet betölteni, segíteni a fiataloknak, és remélem, hogy az elmúlt évek gyengébb szereplése után az Alba visszakerül a megfelelő helyre – és a bajnoki címekért harcolhat. Én ezért mindent meg fogok tenni, várom a közös munka megkezdését – nyilatkozta bemutatásán Vojvoda Dávid, aki azt is elárulta, hogy Szolnokról is megkeresték, de úgy érzi, jó döntést hozott azzal, hogy az Albát választotta.

Arról is szót ejtett a kosaras, hogy nem tart az Olaj-szurkolók haragjától, mert bár lesznek olyanok, akik szidni fogják, de biztos benne, hogy a legtöbben elfogadják a döntését. Azt már a Nemzeti Sportnak mondta el, hogy szinte biztosan nem játszik többet külföldön.

Mint ismert, a magyar válogatott bedobó 2019 nyarán, hat évet követően távozott Szolnokról, méghozzá a Reggio Emilia csapatához, de az olasz kaland nem a tervei szerint sült el. A korábban Kaposváron, Zalaegerszegen és Pakson szereplő játékos a legnagyobb klubsikereit az Olajjal érte el, melynek színeiben négy-négy magyar bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, valamint háromszor megválasztották az Év magyar kosárlabdázójának is.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában