Labdarúgás - NB II., NB III.

2020.05.20. 08:44

Szolnokon közösen, Berényben otthon készülnek

Folyik a munka NB-s labdarúgócsapatainknál, bár tervezni nehéz, mivel azt még senki sem tudja, mikorra kell majd készen állni.

Varga Balázs

A jászberényi csapat (kékben) legutóbb március 14-én játszott tétmérkőzést, és még nem tudni, mikor lesz a következő

Fotó: Pesti József

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nagyjából két hete jelentette be, hogy az élvonalat kivéve a többi bajnokság nem folytatódik. Az azóta eltelt időszakban azonban további információt nem közölt az MLSZ, a következő szezon versenykiírásai még mindig nem elérhetőek. Jelenleg nem tudni, mikor kezdődik majd a bajnokság, illetve azt sem, hogy az osztályokban hány csapat fog szerepelni.

Ami jelenleg biztos, hogy a Szolnoki MÁV FC és a Jászberényi FC ugyanott indulhat, ahol az előző idényben, azaz előbbi az NB II.-ben, míg utóbbi az NB III.-ban. Ezenkívül viszont sok a bizonytalanság, amit az is jól bizonyít, hogy a két klub eltérően kezeli a jelenlegi helyzetet.

– Kis csoportokban elkezdtük az edzéseket. Szakmailag úgy láttam, hogy az a legjobb, ha edzésben maradunk. Két hónap után már mindenki várta, hogy újra együtt tréningezhessen a csapat. Várhatóan június elejéig készülünk így, aztán tartunk egy kis pihenőt, majd pedig elkezdjük a felkészülést a következő szezonra. Sajnos még mindig nem tudjuk, mikor lesz a rajt, így mindez változhat. Viszont tervezni így nagyon nehéz, várnánk az MLSZ-t, hogy valamilyen tervezettel előálljon – számolt be hírportálunknak az aktualitásokról Csábi József, a MÁV FC vezetőedzője.

Arról is szót ejtett a tréner, hogy természetesen minden egészségügyi előírást betartanak, így például nem használják az öltözőket, és mindenki szerelésben érkezik az edzésre.

A jászberényi csapat (kékben) legutóbb március 14-én játszott tétmérkőzést, és még nem tudni, mikor lesz a következő
Fotó: Pesti József

Közben Jászberényben eldőlt, hogy marad a szakmai stáb, és már folynak a tárgyalások a keret kialakításáról is, de kifejezetten az állandóság jegyében.

– A következő NB III.-as szezonban is a Német Gyula vezette szakmai stáb kezében lesz a marsallbot, és igyekszünk megtartani keretünket is. A tárgyalások már zajlanak a meghatározó játékosokkal. Egy-két célirányos, posztra történő igazolástól eltekintve nem tervezünk különösebb változást. Télen, kölcsönbe érkezett a Szolnoki MÁV-tól Ágoston Kristóf. A középső védőnek most ugyan vissza kell térnie a Tiszaligetbe, de szeretnénk, ha ősztől is csapatunkat erősítené – nyilatkozta a berényi egylet honlapjának a klub elnöke, dr. Gottdiener Lajos.

Megkerestük Német Gyula vezetőedzőt, hogy nálunk hogyan zajlik a munka jelenleg. A JFC a másik utat választotta, azaz nem álltak át a közös edzésekre.

– Mindenki otthon, egyénileg készül a heti edzéstervek alapján. A következő két hétben ez így is marad, majd júniusban teljes pihenő lesz. Reméljük, hogy júliusban el tudjuk kezdeni a felkészülést, de azt még mi sem tudjuk, hogy mikor indul a bajnokság. Annyi biztos, hogy továbbra is a harmadosztályban szeretnénk szerepelni, egyébként viszont bizonytalan a jövő, úgy gondolom, nehéz időszak következik Jászberényben, tekintve a gazdasági helyzetet – mondta a JFC edzője.

Tehát amíg a MÁV-nál a közös edzések zajlanak, a JFC-nél még otthon dolgoznak a játékosok. Az viszont közös, hogy várhatóan a június a pihenésről szólhat majd, ezt követően kezdődhet meg az alapozás. Az ezzel kapcsolatos részletek kapcsán pedig továbbra is az MLSZ-t figyelik a klubok, hogy miként is képzeli el a 2020–21-es idényt. Azokról a csapatokról pedig még nem is beszéltünk, amelyek még azt sem tudják, melyik bajnokságban indulhatnak majd el, mivel az esetleges átszervezések híreit nem erősítette meg a szövetség, illetve nem is cáfolta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában