Atlétika

2020.07.07. 09:51

Remekeltek a rékasiak a speciális dobó-ob-n

Nyolc éremmel tértek haza a zagyvarékasi veterán atléták a hétvégi Nagyigmándon megrendezett LWS-WTC speciális dobószámok országos bajnokságáról.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Közülük Kurucz Gyula ismét brillírozott, a 65 évesek korcsoportjában négy dobószámban szerzett aranyérmet. A rékasi sporttárs, Menyhárt Károly sem sokkal maradt el mögötte, mivel ő ugyanazon négy számban másodikként végzett.

Kurucz Gyula igmándi kalapácsvetésben a nyolckilós szert 20,77 méterre hajította, míg igmándi diszkoszvetésben (3 kg) 22,34 métert produkált. Súly magasba dobásban (11,4 kg) 4,60 méterig jutott – ennél a magasságnál történt, hogy tönkrement a mérőállvány, ezért a versenyt lezárták, ám ez a teljesítmény is elég volt Gyula győzelméhez. Történelmi (25,40 kg) súlyvetésben pedig 4,47 métert ért el. A négy második helyet szerző Menyhárt Károly 17,83 métert, 14,86 métert, 3,10 métert, valamint 3,19 métert dobott.

A honi szövetség a 2019-es év eredményeit értékelő díjátadó gáláján az LSW speciális atlétikai vb-n elért első helyezéséért Kurucz Gyulának kupát adományozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában