LABDARÚGÁS

2020.08.01. 12:20

Az újonc ellen kezdi az idényt a Szolnoki MÁV

Az újoncot fogadja a Szolnoki MÁV az NB II. rajtján. A kék-fehérek vasárnap este hét órától lépnek pályára a Szentlőrinc ellen a Tiszaligetben.

Varga Balázs

Az új szolnoki igazolás, Szabó Balázs (középen, fehérben) is bizonyíthat a Szentlőrinc ellen

Fotó: Kiss János

Izgalmasnak ígérkezik a másodosztály 2020–21-es idénye, ha más nem azért, mert számos nagy tradícióval rendelkező csapat szerepel most az NB II.-ben. Közülük is kiemelkedik talán a DVSC és a Vasas, mivel ez a két klub igen komoly igazolásokat hajtott végre a nyáron, nagy meglepetés lenne, ha a két feljutóhelyen nem ők lennének ott a záráskor. Mögöttük azonban szinte megjósolhatatlan a sorrend, nehéz megmondani, ki szólhat bele ebbe a versenybe.

Az viszont szinte biztos, hogy a középmezőny ismét sűrű lesz, a kiesőket pedig még keményebb dió megsaccolni, mint tavaly. Ugyanis az előző idény előtt pár héttel a Vác szinte játékossal sem rendelkezett, és ugyan végül el tudtak indulni, de biztosra lehetett venni, hogy a kiesést nem tudják elkerülni – így is lett. A második biztos búcsúzónak a Balmazújváros tűnt, ahol anyagi gondokkal küzdöttek, végül pár héttel a rajt után ki is zárta a narancssárga-feketéket az MLSZ. Mindezek miatt csak a harmadik kieső kiléte volt a kérdés – a Tiszakécske szomorkodhatott –, ezúttal viszont több a kérdőjel.

A MÁV FC-nél ezúttal is a bennmaradás kiharcolása lehet a fő cél. Az előző idényben a Szolnok a 16. helyen állt, amikor lefújták a bajnokságot, viszont igen jó szériát tudhatott magának, ugyanis a tavaszi hat tétmeccsén nem szenvedett vereséget. Az újonc Szentlőrinc ellen ezt a sorozatot lehet folytatni – négy és fél hónapos szünet után.

Az új szolnoki igazolás, Szabó Balázs (középen, fehérben) is bizonyíthat a Szentlőrinc ellen
Fotó: Kiss János

Természetesen essen szó a kék-fehérek játékoskeretéről is. Hat futballista távozott nyáron, az érkezői oldalon pedig négy labdarúgó található jelenleg. Bár a Szolnoki MÁV még egyik játékos leigazolását sem jelentette be, az MLSZ adatbankja alapján már biztosra vehető, hogy a Tiszaligetben folytatja pályafutását Kónya Márk, Szabó Balázs, Tajti Balázs és Szekszárdi Tamás. Utóbbi futballista Nyíregyházán szerepelt az előző idényben, és a védelem közepén helyettesítheti a távozó Papp Szilárdot.

A másik három focista a középpályát erősíti majd. Kónya Márk és Szabó Balázs Balmazújvárosban játszott, amíg a csapatot ki nem zárták az NB II.-ből. Előbbi játékos Debrecenbe ment, ahol az élvonalbeli együttessel is edzett, ám inkább csak a második számú gárdánál számítottak rá. Utóbbi pedig Taksonyban rúgta a bőrt, míg a 18 éves Tajti Balázs a Fehérvár II.-t erősítette.

Az első ellenfél tehát a Szentlőrinc lesz, amely története során először szerepel az NB II.-ben, ráadásul új trénerrel, Marián Slukával a kispadon érkezik Szolnokra, így nehéz megmondani, mire számíthat ellenük Csábi József, a MÁV FC vezetőedzője.

– Felkészültünk, bár hozzá kell tennem, nem szeretek újonc ellen kezdeni – nyilatkozta lapunknak a szakember.

– A Szentlőrinc eléggé sötét ló, új edző és sok új játékos is érkezett hozzájuk, és mivel tavaly az NB III.-ban játszottak, így nehezebb felmérni, mit fognak játszani. Azonban nemcsak az első mérkőzésre készülünk, hanem az egész szezonra. Ugyebár nagyon komoly sorozat előtt állunk, csak augusztusban hét meccs vár ránk. Bizakodó vagyok, mivel a csapat magja megmaradt, ami mindig jó jel. Készen állunk a rajtra.

A felkészülés során a MÁV végül négy találkozón lépett pályára, nyernie azonban nem sikerült, kétszer ikszelt, míg kétszer vereséget szenvedett. A nyitányon viszont jó lenne visszatérni a tavasszal félbehagyott útra, sajnos azonban sérülések nehezítik a csapat dolgát.

– Rokszin Ádámnak a belső térdszalagjával vannak gondok, Vólent Rolandnak a bokája ment ki, míg Kurdics Levente továbbra is a májusi lábközépcsonttöréséből lábadozik, így rájuk nem számíthatok. Szerencsére Horgosi Donát már rendben van a kisebb agyrázkódását követően – mondta Csábi József.

Ezek alapján nehéz megmondani, hogyan is áll majd fel a Szolnok, hiszen a támadószekció így hiányosnak ígérkezik. Novák Csanádra, aki végül továbbra is a Tisza-parti együttesben folytatja pályafutását, nagy szerep hárulhat elöl, a gólokat is tőle lehet majd várni. Kérdés, őt ki fogja segíteni, de ha a védelem ugyanolyan stabil lábakon áll majd, mint tavasszal, akkor az előrejátékra is több energia jut. Vasárnap kiderül, melyik csapatnak sikerült jobban összeállni a rajtra.

Az első forduló párosítása

Szombat: Kaposvár–Nyíregyháza (tv: M4 Sport), 20.00.

Vasárnap: Soroksár–DEAC, 17.30, DVSC–Budaörs (tv: M4 Sport), 17.45, Szolnoki MÁV–Szentlőrinc, Pécs–Dorog, Ajka–Győr, Szeged-Csanád–Békéscsaba, Gyirmót–Csákvár, Siófok–Szombathelyi Haladás, 19.00, Vasas–Kazincbarcika (tv: M4 Sport), 20.00.

Játékosmozgás a Szolnoki MÁV-nál

Érkezett: Kónya Márk (DVSC II.), Szabó Balázs (Taksony), Szekszárdi Tamás (Nyíregyháza), Tajti Balázs (Fehérvár II.)

Távozott: Albert Ádám (Jászberény), Annus Árpád (Monor), Papp Szilárd (Nagykanizsa), Simon Attila (Taksony), Szabó Péter (Békéscsaba), Szabó Richárd (Füzesgyarmat)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában