KAJAK-Kenu

2020.08.07. 11:30

Szlalom-gyakorlópálya kialakításáról egyeztettek Tiszafüreden

Szlalom-gyakorlópálya épülhet, a helyszín felmérése és az előzetes egyeztetések céljából járt a városban Storcz Botond, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szlalom­szakágának vezetőedzője.

Ujvári László

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

– Már a kiskörei pálya tervezésénél felmerült, hogy a tiszafüredi tagszervezetünk, a City-Gas Tiszafüredi Kajak-kenu SE vízitelepénél alakítsunk ki egy edzőpályát, ami megkönnyíti majd a felkészülést – magyarázta az olimpiai bajnok kajakozó.

A száz méter hosszú és tíz méter széles gyakorlópályán tízméterenként lesz egy-egy vízből kiálló cölöp, amiket drótkötéllel kötnek össze. Erre fogják erősíteni – a segítségével pedig mozgatni – azokat az eszközöket, amiket a versenyzőknek kerülgetniük kell.

Storcz Botond, a szlalomszakág vezetőedzője
Fotó: Ujvári László

– A vízügyi igazgatósággal egyeztetve választottuk ki a helyszínt, hogy a pihenni vágyók továbbra is zavartalanul kapcsolódhassanak ki – hangsúlyozta Storcz Botond.

A gyakorlópálya kialakítását és üzemeltetését a szövetség finanszírozza, és talán már őszre elkészülhet, mivel a technológia nem ismeretlen, megvan hozzá a szükséges tapasztalat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában