Röplabda

2020.09.18. 10:40

Rajt előtt röpiseink, a Miskolcot fogadja a Szolnok

A hétvégén a férfiröplabda-bajnokságban is elindulnak a küzdelmek. Az NB I. nyitányán a Szolnoki RK a MEAFC csapatát péntek este hétkor fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Guzmics Richárd (11-es mezben) és társai győzelemmel akarják nyitni a szezont

Fotó: Csabai István

Több mint fél esztendő múltán játszanak újra tétmeccset a csapatok.

– A világjárvány előtt a második helyen álltunk az NB I.-ben – mondta Gulyás Ferenc, a szolnoki csapat rutinos szakvezetője.

– Ezért a honi szövetség felkért bennünket, hogy az idei évadban az Extraligában szerepeljünk. Sajnos nem tudtuk vállalni a magasabb osztályban a játékot, úgy vagyunk vele, hogy éljük túl ezt a szezont.

A játékosállományban történt változásokról is beszélt hírportálunknak Gulyás Ferenc.

– Sajnos három kulcsemberünk is eligazolt sorainkból. Gönczi Imi és Farkas Robi is a budapesti Kistext színeiben folytatja pályafutását. Nem tudtunk és nem is akartunk a fővárosi klub ajánlatával versenyezni. Boa Szabolcs pedig egy másik iskolában folytatja majd tanulmányait, és a Dunaferrben fog játszani. Ami jó hír, hogy alapembereink közül Guzmics Ricsi és Banai Máté továbbra is a mi csapatunkat erősíti, mellettük tehetséges fiataljainkra, Bíró Bencére, Csendes Csabára és Timár Mi­ke­-ra is nagyon számítunk a következő évadban. Érkező ember lesz Molnár István (MAFC) és Quintz Tamás (Dunaferr), mindkettőjüknek nyitásfogadó, szélső ütő a posztja. Ilyen összetételű csapattal kell kiharcolnunk a biztos bennmaradást a hétcsapatos mezőnyben.

Guzmics Richárd (11-es mezben) és társai győzelemmel akarják nyitni a szezont
Fotó: Csabai István

– A pénteki rajton a MEAFC gárdájával játszunk, akik újoncok az NB I.-ben – folytatta Gulyás Ferenc.

– Rutinos játékosokból állnak, nem szabad őket lebecsülnünk. Úgy gondolom, a kemény munka, amit eddig elvégeztünk, mindig meghozza a gyümölcsét. A fiatalságunk ellenére győzelemre számítok. Munkánkat sajnos hátráltatja, hogy sportolóink közül többen is középiskolás tanulók, s mivel az iskola elkezdődött, két–három betegünk is akadt. A hazai mérkőzés rendezésével kapcsolatban egyelőre a Magyar Röplabdaszövetségtől semmilyen tiltó intézkedést nem kaptunk, de természetesen mindannyiunknak be kell tartanunk a járványügyi előírásokat.

Az első kör menetrendje

Szeptember 18., péntek, 19.00: Szolnoki RK–MEAFC

Szeptember 27., vasárnap, 16.00: Dág KSE–Szolnoki RK

Október 9., péntek, 19.00: Szolnoki RK–Kistext

Október 18., vasárnap, 16.00: Sümeg–Szolnoki RK

Október 23., péntek, 19.30: Szolnoki RK–Szeged RSE

November 1., vasárnap, 16.00: MÁV Előre–Szolnoki RK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában