LABDARÚGÁS

2020.10.25. 19:43

Megbosszulta magát a sok kihagyott szolnoki helyzet

Vasárnap a Soroksár otthonában lépett pályára a Szolnoki MÁV, amely az első félidőben kihagyta helyzeteit, így végül kétgólos vereséget szenvedett a másodosztály 13. fordulójában.

Varga Balázs

Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia

A MÁV FC kezdőjében nem történt nagy változás az előző, Pécs elleni mérkőzéshez képest: Tajti Balázs helyén Csirmaz István visszatért a jobb oldalra, míg a középpályán az eltiltását letöltő Kónya Márk jutott szóhoz Berdó Péter helyett.

Jól is kezdett a szolnoki csapat a 23. kerületben, mivel amit az elmúlt időszakban hiányolni lehetett, hogy kevés helyzetet alakít ki, azzal most nem volt probléma. Már az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést a MÁV Kurdics Levente révén, míg a tizedikben Rokszin Ádám hibázott el egy lehetőséget.

Majd később is a vendégek maradtak aktívabbak, de Rokszin és Novák Csanád távoli lövése, ha nem is sokkal, de elkerülte a hazai kaput. Ezután pedig Csirmaz lőtt a hálóőrbe ajtó-ablak helyzetben. És ahogy az lenni szokott, az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat. A 45. percben, a lefújás előtt Orosz Márk lapos beadását a hosszún érkező Lovrencsics Balázs két lépésről a kapuba pofozta (1–0).

A második félidő elején ismét adódott egy Kurdics-hely­zet, de a gólt ezúttal is a Soroksár szerezte. A 61. percben Orosz Márk a jobbösszekötő helyéről, 25 méterről óriási gólt lőtt a vendégkapu hosszú felsőjébe (2–0). Ezt követően mindent megpróbált a Szolnok, hogy betaláljon, de Novák a 73. percben ziccert rontott – Varga Ádám bravúrral hárította lövését. A végjátékban pedig már hiába mentek előre a vendégek, a szépítés sem sikerült. Maradt a 2–0-s eredmény, így zsinórban harmadik bajnoki mérkőzését veszítette el a Tisza-parti csapat – ráadásul rúgott gólt nélkül –, így visszacsúszott a tizenegyedik helyre a tabellán.

A MÁV FC – mivel a szerdai, Gyirmót elleni kupamérkőzését november 13-ra, péntekre halasztották – legközelebb jövő vasárnap 17 órakor lép pályára, amikor a szintén kisebb gödörben lévő Dorogot fogadja a bajnokságban.

Fotó: Nemzeti Sport/Micheller Szilvia

Soroksár SC–Szolnoki MÁV FC 2–0 (1–0)

Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Berényi Tamás (Kis Zoltán, Máyer Gábor).

SOROKSÁR: VARGA Á. – Bene, GEN­GELICZKI, Valencsik, Gár­dos (Tóth D., 86.) – Gyömbér, Derekas – OROSZ M. (Hudák, 74.), Csernik (Lipcsei K., 92.), Magyari (Pászka, 74.) – LOV­RENCSICS B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

SZOLNOK: Molnár-Farkas – CSIRMAZ (Tajti B., 80.), Hor­gosi, Kovács O., Bárdos, Ko­tu­la M. – Tisza K., Kónya M. (Szabó B., 67.), ROKSZIN (Tóth B., 80.) – Novák Cs., Kur­­dics. Vezetőedző: Csábi József.

Gólszerzők: Lovrencsics B. (45.), Orosz M. (61.)

Lipcsei Péter: – Az első félidőben kicsit gyengébben játszottunk, így jókor jött Lovrencsics Balázs gólja. A szünetben azt kértem, nyugodjunk meg, és legyen nálunk többet a labda. A második félidőben ezt sikerült is megvalósítanunk, Orosz Márk szenzációs gólja az NB I.-ben is helytállt volna. A hozzáállással maximálisan elégedett vagyok, mert a csapat mindent megtett, hogy a három pontot itthon tartsuk.

Csábi József: – Az első félidő elején háromszor voltunk olyan gólhelyzetben, amelyből illik betalálni, és akkor talán másképp alakul a mérkőzés. Rosszkor kaptuk az első gólt, a másodiknál pedig nagy helyezkedési hibát követtünk el. Sajnálom, mert ebben a mérkőzésben sokkal több volt.

További eredmények: Dorog–Siófok 1–2, DEAC–Csákvár 1–2, Pécs–Gyirmót 1–0, Kaposvár–Szeged 1–2, Ajka–Vasas 1–2, Békéscsaba–Szentlőrinc 0–3, Kazincbarcika–Haladás 0–1. A Győr–Budaörs mérkőzést november 13-ra halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában