súlyemelés

2020.11.27. 07:02

Oláh László kislányának ajánlotta a bajnoki aranyérmét

Hosszú idő után ismét szolnoki aranyéremnek örülhettünk a súlyemelők országos bajnokságán, ugyanis a 102 kilogrammosok mezőnyében Oláh László nyerte a bajnoki címet.

Varga Csaba

Oláh László (középen) és társai a dobogó helyett tárcsákon állva vették át érmeiket

Fotó: Papp Cintia

A Szolnoki MÁV SE versenyzője, Oláh László három éve második lett az országos bajnokságon a 109 kilogrammosok között. Aztán sérülések zavarták, az elmúlt hétvégén azonban semmi sem állhatott útjába, ezúttal 102 kilogrammban diadalmaskodott a Tatán megrendezett ob-n.

– Előbb fogyasztott, aztán emelt, majd győzött. Ilyen egyszerű volt országos bajnoki címet szerezni? – kérdeztük a 33 esztendős erős embert.

– Aki már fogyasztott életében, az tudja, hogy nagy kínszenvedés az egész, nekem sikerült, de nem volt egyszerű. A lényeg, hogy jól végződött a verseny, az is igaz, hogy az eredményem közel sem nemzetközi szintű, de a lényeg, hogy magyar bajnok vagyok. Mindez kijárt nekem a sérülésemet követően.

– Utánpótláskorában is gyűjtötte a bajnoki érmeket?

– Későn, 21 éves koromban kezdtem el a versenyszerű súlyemelést, odáig CrossFit nevű funkcionális edzéseket végeztem. Ulviczki Misi bácsi sokat segített a technika elsajátításában, ezért örök hálával tartozom neki. Idáig jutottam, ami számomra nagy dolog. Tudom, hogy nem az enyém a jövő, amíg tudom, csinálom, és igyekszem a tudásomat átadni a fiataloknak. Visszatérve a felnőttekre, ha már nem bírom majd tartani velük a tempót, akkor a szeniorok között akarok majd versenyzeni.

– Úgy tudjuk, hogy a szolnoki Zöld Házban komoly szakmai munka folyik, amit ön vezet.

– Vannak tehetséges gyerekeink, mint Szabó Bence és Papp Cintia, akik ifjúsági korúak, és már felnőttek között is az élmezőnyben végeztek. Szerencsére van több ügyes gyerekünk, akik vállalják a kemény munkát. Tudomásul veszik, hogy a súlyemelés az melós sportág, a Stay Strong Gym nevű termünkben a heti hat edzésen minden kilóért meg kell küzdeniük.

– Az utóbbi években a sportágat – talán nem is alaptalanul – rendre a doppinggal párosítják. Mit szól ehhez?

– Én ezzel a témával igazából nem foglalkozom. A magam részéről elítélem, aki hozzányúl, az megérdemli az eltiltást, és nem közénk való. Én inkább arról beszélnék, hogy az Ulviczki Misi bácsi-féle korosztály milyen sokat tett a sportágért Szolnokon. Lehet említeni a szegedi Nagy Pétert, aki emberként és versenyzőként példakép lehet mindannyiunk számára, évek óta a világ élmezőnyéhez tartozik.

Oláh László (középen) és társai a dobogó helyett tárcsákon állva vették át érmeiket
Fotó: Papp Cintia

– Edzések, versenyek... a család mit szól az örökös elfoglaltsághoz?

– Nős vagyok, a feleségem tudja, hogy ez a munkám. Arra büszke vagyok, hogy október 22-én megszületett Zita Szofi nevű kislányunk, neki ajánlom a bajnoki győzelmemet.

A MÁV SE versenyzőinek eredményei

Férfiak, 102 kg: 1. Oláh László (Szolnoki MÁV SE) 290 (130, 160), 2. Lucz (Oroszlány) 275 (125, 150), 3. P. Nagy (MAFC) 270 (120, 150).

109 kg: 1. Gyurkovics Ferenc (Pécs) 341 (161, 180), …3. Szabó Bence (Szolnoki MÁV SE) 241 (105, 136).

Nők, 76 kg: 1. Mitykó Veronika (Békéscsaba) 195 (92, 103), …4. Papp Cintia (Szolnoki MÁV SE) 127 kg (62, 65).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában