Kosárlabda

2020.12.15. 07:01

Esélyesként lép pályára az Olaj a megyei rangadón

Megyei kosárcsapatok csatáznak kedd este hat órától a Tiszaligeti Sportcsarnokban, ahol a Szolnoki Olajbányász a Jászberényi KSE együttesét fogadja.

Varga Csaba

A piros mezes Olaj újabb győzelemre készül

Forrás: Hunbasket.hu

A bajnokság kilencedik fordulójában mérik össze erejüket a felek. Az más kérdés, hogy az Olajnak ez még a hetedik, míg a berényieknek a nyolcadik összecsapásuk lesz a mostani évadban.

Két szezonnal ezelőtt még rangadónak tituláltuk a megyei riválisok összecsapását, hiszen négyszer találkoztak a felek, és közülük mindenki hozta a hazai meccseit. A végelszámolásnál az Olaj a negyedik, míg a Berény az ötödik helyen zárt. Az elmúlt csonka évadban az alapszakasz huszonegyedik fordulójáig jutottak el a csapatok, a felek mindkét mérkőzését a szolnokiak nyerték, a Tiszaligetben 89–75-re, míg Jászberényben 75–54-re.

Sokak szerint csak az mentette meg a kieséstől a Jászberényt, hogy idő előtt lefújták a szezont, és nem hirdettek végeredményt, ugyanis a márciusi záráskor két győzelem mellett tizenkilenc vereség volt a mérlegük. Most a még több gonddal és bajjal küszködő berényiek, mind a hét mérkőzésüket elveszítették. Több kulcsemberüket nélkülözve, mindössze egy légióssal felállva csak a mérkőzések egyes szakaszaiban tudtak komolyabb ellenállást tanúsítani vetélytársaikkal szemben.

Egy hete Pécsett 120–102-re, majd szombaton Oroszlányban 115–72-re kaptak ki. Az előbbi meccsen még a klubelnök, Petőfi Áron, míg az utóbbin már az addigi másodedző Lo Elhadji Malick irányította a csapatot. Vajon ma este ki kapja a vezetőedző szerepét?

A piros mezes Olaj újabb győzelemre készül
Fotó: Hunbasket.hu

Az Olajbányász viszont jól elkapta a ritmust, miután visszatért a csapat a karanténból, hiszen azóta négy meccset is nyertek sorozatban.

Ráadásul közte három idegenbeli összecsapás volt, előbb Szegeden, majd Oroszlányban, szombaton este pedig a PVSK otthonában diadalmaskodtak Rudner Gáborék. Természetesen szó sincs hurrá-hangulatról a piros-feketék háza táján, hiszen további kemény csatát előtt állnak.

Elég megemlíteni, hogy szombaton tévés meccsen az Alba Fehérvárt fogadják, majd jövő szerdán Debrecenben kell fellépniük, a két ünnep között pedig az Atomerőmű SE-vel a Tiszaligetben, és a címvédő Falco KC-val idegenben is összemérik majd az erejüket. A mai mérkőzésen pedig lehet hangolni, felkészülni a szombat esti, Alba elleni rangadóra.

A keddi találkozó is zárt kapuk mögött zajlik, a Tőzsér Dénes, Csabai-Kaskötő Brigitta és Kovács Nimród játékvezető trió dirigál a Tiszaligetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában