Rövidpályás gyorskorcsolya / galériával

2021.02.16. 16:42

Taroltak a hazai rendezésű Jász-Kupán a JSE fiatal versenyzői

Immár ötödik alkalommal rendezték rendezték meg Jászberényben, a Jász Kupa elnevezésű rövidpályás gyorkorcsolya versenyt, amelyen a magyar utánpótlás színe-java lépett jégre.

Varga Csaba

Fotó: Gémesi Balázs

Az ismert járványügyi korlátozások miatt idén csak magyar versenyzők indultak a seregszemlén. Kilenc település, több mint egy tucat egyesületének 140 gyorskorisa állt rajthoz a kétnapos megméretésen, amelyen szép jászberényi sikerek születtek.

A különböző kategóriákban a lányok és a fiúk három-három távon mérték össze tudásukat és távonként, valamint összetettben hirdettek eredményt. Szombati napon a „kicsik” versenyeztek, vasárnap pedig a legjobb utánpótlás és junior válogatott korcsolyázok is rajthoz álltak a jászberényi jégcsarnokban.

A helyi Jászberényi SE 28 versenyzője húzott korcsolyát a viadalon, akik ezúttal is kitettek magukért. A jaszbereny.hu beszámolója szerint Belovai József tanítványai összesen 20 egyéni arany-, 15 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek. Váltóban két első és egy harmadik helyezés jutott a jászsági fiataloknak, akik nem kevesebb, mint 51 egyéni csúcsot javítottak meg.A remekül szervezett viadalon a hazai versenyzők legnagyobb ellenfelei a Ferencváros short track-esei voltak, csatájukat váltakozó sikerrel vívták meg.

A Jászberényi SE csapatának éremszerzői (a jaszbereny.hu tájékoztatása szerint)

Pozsonyi Artúr: 4 aranyérem (3 távon és az összetettben is első lett).

Marinka Tóth Réka: 4 aranyérem (3 távon és az összetettben is első helyen végzett).

Tóth Tamás Olivér: 4 aranyérem (3 távon és az összetettben is első lett).

Major Dominik: 3 aranyérem, 1 ezüstérem (2 első és 1 második a távonként, összetettben első).

Szőcs Nikolett: 3 aranyérem (2 távon és összetettben első lett).

Balázs Levente: 2 aranyérem, 2 ezüstérem (1 első és 2 második hely távonként, összetettben pedig első lett).Ádám Luca: 4 ezüstérem (3 távon és összetettben is az első helyen végzett).

György Mira: 3 ezüstérem (2 távon és összetettben is második lett).

Balázs Benedek: 4 ezüstérmet szerzett (3 távon és összetettben is a második helyet szerezte meg.

Kiss Zselyke: 1 ezüstérem és 1 bronzérem (egy távon második, összetettben harmadik helyezés.)

Szabó Jázmin: 1 bronzérem (egy távon harmadik lett.)

Gazsi Noémi: 1 bronzérem (egy távon harmadik lett).

Leány váltó: 1. Jászberényi SE (Szabó Jázmin, Gazsi Noémi, Marinka Tóth Anna).

Fiú váltó: 1. Jászberényi SE (Tóth Tamás Olivér, Balázs Benedek, György Benedek).

Fiú váltó: ...2. Jászberényi SE (Major Dominik, Pető Bendegúz, Arnóczki Ádám).

Belovai József tanítványai most is legjobbak között szerepelnek

Talán sokan nem is tudják, hogy a jászberényi rövidpályás gyorskorcsolyázók, vagyis a short track-esek az egész világon ismertek. Közülük négyen, Darázs Rózsa, Huszár Erika, Nagy Mariann és Darázs Péter világversenyeken indultak. És nem a futottak még kategóriájába tartoztak, hiszen hiszen érmeket és értékes helyezéseket szereztek a világversenyeken.

Közülük Huszár Erika az Európa-bajnoki egyéni és csapatgyőzelmek mellett negyedik helyen végzett a 2006-os torinói téli olimpia 1500 méteres döntőjében. Darázs Rózsa csapatban Európa-bajnoki aranyérmet szerzett olimpiai ötödik helyet könyvelhetett el. Darázs Péter is két olimpián járt és és Eb érmeket is szerzett.

Az elmúlt években pedig Somogyi Barbara és Sziliczei-Német Rebeka nevét ismerte meg a világ, az előbbi hölgy januárban indult gdanski Európa-bajnokságon. míg az utóbbi március elején a hollandiai világbajnokságon fog rész venni, talán mondani sem kell, hogy ők is, mint elődeik az életműdíjas, Belovai József tanítványai, akárcsak a Jász Kupán remeklő fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában