Imre Cintia Melani

2021.03.06. 15:25

A terrorelhárításhoz vágyik a kiváló miklósi küzdősportoló

A törökszentmiklósi Imre Cintia Melani sikert sikerre halmoz.

S.G.A.

Forrás: Miklós TV

Imre Krisztián Törökszentmiklóson él feleségével és tizenöt éves lányával, Imre Cintia Melanival. A család erőteljesen kötődik a küzdősporthoz, mindezt mi sem mutatja ezt jobban, mint Cintia kiváló sporteredményei.

A tehetséges lány jelenleg a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Gimnázium tanulója, és a szolnoki Fight Clubban thai bokszol. Ötéves kora óta rendszeresen és kitartóan sportol, folyamatosan a legjobbat igyekszik kihozni magából. Cintiáról édesapjával, Krisztiánnal beszélgettünk.

– Mikör döntötte el a lánya, hogy küzdősportolni kezd?

– Az ötlet igazából az enyém volt. Szerettem volna, ha valamiféle önvédelmi sportot tanulna, képes lenne megvédeni magát. Ekkor még nem gondoltam, hogy ilyen elszánt és kitartó lesz. Még csak ötéves volt, amikor elvittem egy birkózóedzésre, ezek után elmentünk boksz- és karatetréningre is, neki azonban ez utóbbi kettő stílusa nem igazán tetszett.

Cintia impozáns „trófeagyűjteménye”
Fotó: Beküldött fotó

Fiatalabb koromban én is több küzdősportot kipróbáltam – Karate, Aikidó, Kung-fu –, ezért beszéltem az egyik törökszentmiklósi ismerősömmel, aki Kung-fu-t tanított. Elmondtam neki, hogy elvinném a lányomat néhány edzésre, bízva benne, hátha megtetszik neki ez a fajta küzdőstílus. Szerencsére pozitív volt a válasza.

Melyik volt a legemlékezetesebb pillanata eddigi karrierje során?

– Számomra a 2017-es magyar bajnoki aranyérme. A mai napig libabőrös leszek, ha visszaemlékezem arra a pillanatra, amikor a dobogó legtetején látom.

Milyen tervei vannak a jövőben?

– Kicsi kora óta rendőr szeretne lenni, ezért mostanra határozottan ezt a célt tűzte ki maga elé. A terv picit változott az évek előrehaladtával, jelenleg azért dolgozik minden erejével, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) csapatánál dolgozhasson. Nemrég felvételt nyert a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnázium rendvédelmi szakára, így megtette célja elérése felé az első komolyabb lépést.

Fotó: Miklós TV

Ha választania kellene, inkább a terrorelhárítást vagy pedig a küzdősportot választaná?

– Nem gondolom, hogy a kettőt külön lehet választani. Több TEK-es ismerősöm elmondása alapján ugyanis ott is rendszeresek az edzések.

A küzdősporton kívül van bármilyen más hobbija?

– A motorozás. Három és fél éves kora óta motorozik, jelenleg egy Kawasaki KX 250F típusú versenykrosszmotorja van, ezen kívül két éve a település határán kívül egy Lada Nivával dagasztja a sarat.

Cintia imádja a motorozást
Fotó: Beküldött fotó

Imre Cintia Melani eddigi eredményei

- Kung-fu: 1 nemzetközi ezüstérem, 1 nemzetközi bronzérem, 1 magyar bajnoki aranyérem, 5 magyar bajnoki ezüstérem, 3 magyar bajnoki bronzérem, 2 elismerő oklevél a World Wing Chun Kung Fu Associattion magyarországi stílusvezető mesterétől, 1 szemináriumi elismerő oklevél, 3 aranycsík

- Kempo: Light-contact magyar bajnoki ezüstérem, Kick-light magyar bajnoki ezüstérem, Kempo fokozata: 8 Kyū

- Jó sportoló díj: 2016, 2017 és 2019

- Elismerő oklevél kimagasló sportteljesítményért

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában