Vízilabda

2021.03.24. 07:00

Az elődöntőbe jutás a tét a szolnokiak számára

A negyeddöntő visszavágóit rendezik szerda este az Eurokupában. A Szolnoki Dózsa a szerb Radnicski Kragujevac csapatát 18 órakor fogadja a Vízilabda Arénában.

Varga Csaba

A szolnokiak bekkje, Angyal Dániel (labdával) ezúttal is meghívót kapott a válogatott edzőtáborába

Fotó: Csabai István

A felek első összecsapását óriási csatában 14–12-re nyerte a Dózsa, amely így fogadóelőnnyel várja a visszavágót.

– Nehéz meccset vívtunk idegenben, és hazai medencében sem lesz könnyű dolgunk – mondta Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője.

– Megmondtam a fiúknak, hogy úgy kell beleállnunk a mérkőzésbe, mintha mi lennénk kétgólos hátrányban. Az odavágón már egyszer megmutatta erejét a Radnicski. Tovább elemeztük vetélytársunk játékát, mi vagyunk az erősebb csapat, de ezt a vízben kell bebizonyítanunk. Szerencsére nálunk mindenki a fedélzeten, nagyon várjuk a mérkőzést, és természetesen tovább akarunk jutni.

Közben a LEN-nél már kisorsolták az elődöntő párosításait. Mint azt a vlv.hu megírta, külön ágra került az OSC és a Szolnoki Dózsa, így nagyon jó esélye van annak, hogy a két magyar együttes egymással vívja majd a versenysorozat döntőjét.

Az első mérkőzések eredményei: OSC-Újbuda–CN Sa­ba­dell (spanyol) 17–11, Mla­dost Zag­reb (horvát)–Vou­li­ag­me­ni (görög) 11–10, Di­na­mo Moszkva (orosz)–Crve­na zvez­da (szerb) 8–11

Az elődöntő párosításai: Crvena Zvezda/Di­na­mo Moszkva győztese–Szolnoki Dózsa/Radnicski Kragu­je­vac győztese, Sabadell/OSC győztese–Vouliagmeni/Mla­dost Zagreb győztese. A páros csatákat április 3-án és 10-én rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában