Atlétika/videóval/frissítve

2021.03.06. 11:34

Boros Bence helytállt, de nem jutott be a döntőbe az Eb-n

A Szolnoki MÁV SE atlétája 60 méteres síkfutásban szerepelt a toruni fedett pályás Európa-bajnokságon.

Varga Balázs

Torun, 2021. március 6. Boros Bence a toruni fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság férfi 60 méteres síkfutásának elõfutamában 2021. március 6-án. MTI/PAP/Adam Warzawa

Forrás: MTI/PAP/Adam Warzawa

Fotó: Adam Warzawa

FRISS 14:10:

Bence az elődöntők első futamában kapott helyet, ahol a nyolcas pályáról kellett volna az első kettőben végeznie, ugyanis az rögtön döntőt ér, utána már csak az összesítettben két legjobb időt elérő versenyző jut be a fináléba. Ecseki Dániel tanítványa azonban kicsit beragadt a rajtnál, és hiába jött nagyon a végén, a célfotó azt mutatta, hogy 6,69 másodperccel a hatodik helyen ért célba, így nélküle rendezik meg az esti döntőt.

A Szolnoki MÁV SE sprintere nem lehet elégedetlen, hiszen a fő célja az elődöntőbe jutás volt. Viszont ha megfutja 6,62-es egyéni csúcsát, azzal összejöhetett volna a döntő.

– Az első körből elvárás volt magammal szemben a továbbjutás, hiszen úgy jöttem ki, hogy döntőt szeretnék futni, és a riválisok időeredményei alapján volt is rá esély – már persze akkor, ha én is képes lettem volna a 6,62-es egyéni csúcsom közelében futni. Minden versenyen legalább két kör van, így is számolunk mindig, ezért elsőre nem volt százszázalékos a futásom, maradt még bennem, de úgy éreztem, technikailag van még min javítani az elődöntőig. Ott aztán mindent beleadtam, jöttem is fel a végére, de a rajtom nem sikerült, ami egyébként is a gyengém. Nem vagyok elégedett, annak ellenére, hogy alapvetően jól sikerült ez a fedett pályás szezon, pedig nem is szeretem annyira, mint a szabadtérit. A hatvan méter nekem rövid, jobban fekszik a száz és a kétszáz – nyilatkozta az atléta a Nemzeti Sportnak.

Fotó: european-athletics.com

Korábban írtuk:

A 23 éves sprinter a szombat délelőtti harmadik előfutamban 6,67 másodpercet futott, amellyel második helyen ért célba. Mivel az első két helyezett automatikusan továbbjut, így Bence is ott lesz az elődöntőben, melynek futamai – összesen három lesz – majd 13:50-kor kezdődnek.

Bence egyedüli magyarként jutott tovább 60 méteren az előfutamokból.

Fotó: european-athletics.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában