Kosárlabda

2021.05.31. 19:22

Nem egy nyárra tervezik a kosárlabdatábort

Jó hírek az utánpótlásról: együtt fog működni az elkövetkezőkben a Nemzeti Kosárlabda Akadémia a Szolnoki Kosárlabda Akadémiával. Mindezt hétfőn délután jelentették be a Tiszaligeti Sportcsarnokban tartott sajtóbeszélgetésen.

Varga Csaba

Forrás: Shutterstock

Tasnádi Zoltán, a szolnoki akadémia igazgatója szerint első lépésben közös tábort rendeznek a Tiszaligetben Bas­ketball Camp Szolnok néven.

– Az elmúlt években a Sportcentrummal közösen mi is rendeztünk kosárlabdatáborokat – mondta a szakember.

– Most egy specifikusabb, bentlakásos tábort szervezünk, ahol többet foglalkozunk a taktikával és a technikai képzéssel. Két turnust tervezünk június 27. és július 3., valamint július 4-e és 10-e közötti időszakban a 8–17 éves fiúk és lányok számára. Érdeklődni és jelentkezni a www.bas­ket­ball­camp­szol­nok.hu oldalon lehet. Természetesen több csoportban folynak majd a foglalkozások a kosárlabda-palánták számára, amelyeket a jól képzett edzők megfelelő tartalommal fognak megtölteni. Természetesen nem egy nyárra tervezünk – tette hozzá.

Az elmúlt években öt alkalommal tartották meg a tábort sok-sok gyerek részvételével. A vezetője most is Kmézics Zorán lesz, akit nem kell bemutatni Szolnokon, hiszen mind játékosként, mind edzőként évtizedekig szolgálta az Olajbányászt. Az utóbbi években már a Nemzeti Kosárlabda Akadémiánál dolgozik Pécsett. A napokban csapatával megnyerte az országos junior bajnokság küzdelmeit.

– A lányommal, dr. Kmézics Diánával hatodik alkalommal szervezzük meg a tábort a Tiszaligetben, ahol minden feltétel adott a jó munkához. Máris óriási az érdeklődés, az egyik turnusunk már be is telt. A szolnoki szakemberekkel együtt még hatékonyabban tudunk dolgozni a jövőben – emelte ki Zorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában