Labdarúgás

2021.05.31. 13:58

Új bajnokot avattak a hölgyeknél

Tavasszal kiélezett mérkőzések során kellett helytállniuk megyénk női labdarúgóinak. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgó-szövetség hölgyeknek szervezett bajnokságában idén mindössze öt csapat indult el. A lányok az év során négy-négy meccset játszottak egymás ellen. A téli szünet utáni időszak alaposan átrendezte a tabellát. Míg a vasárnapi utolsó fordulóra Fegyvernek csapata már bajnokként utazhatott, addig a harmadik hely sorsa még kérdéses volt.

P. Pusztai Nóra

A Fegyvernek már a hétvégén megrendezett utolsó forduló előtt bebiztosította végső sikerét

Fotó: Csanádi István

Váratlan eredmények, szebbnél szebb gólok jellemezték a 2020/2021-es megyei női bajnokságot. Vasárnap a karcagi utolsó fordulóra a fegyverneki hölgyek már bajnokként érkeztek, tét nélkül, felszabadultan játszották végig meccseiket. Edzőjükkel, Tőzsér Csabával a mérkőzések után beszélgettünk.

– Hétéves álmunk vált valóra a bajnoki cím megszerzésével. Az elmúlt esztendőkben több alkalommal is újra kellett építeni a csapatot, a mostani lányokkal másfél éve dolgozunk együtt. Úgy tűnik, beérett a munka, a tavaszi mérkőzésekre már januárban elkezdtük a felkészülést. Hóban, fagyban, esőben, szélben is heti kétszer edzettünk. Ősszel még kilencpontos hátrányban voltunk, tavasszal ezt ledolgoztuk, és több mint tíz pontra növeltük az előnyt – mesélt a teljesítményükről.

A győzelmi sorozattal Tiszaszentimre csapatát előzték meg.

– Kettős érzéseim vannak. Az ősz csodálatos volt, a tavasz viszont nem úgy jött össze, ahogy gondoltuk. Talán az lehetett a legnagyobb gond, hogy egész télen edzettek a lányok, úgy láttam, egy kicsit besokalltak a játéktól – értékelte az évadot Papp Lajos. A Tiszaszentimre KSE női együttesének leköszönő edzője azt is kifejtette, hogy a bajnokságban színvonalas mérkőzéseket játszottak a csapatok.

– A lányok sokszor harcosabbak voltak, mint amilyenek a fiúk szoktak lenni – fűzte hozzá, kiemelve, hogy az utánpótlás-toborzás és a fiatalok beépítése a csapatba igen nehéz, így a következő évet elképzelhető, hogy más megyében, kisebb pályán kezdik meg.

A Fegyvernek már a hétvégén megrendezett utolsó forduló előtt bebiztosította végső sikerét
Fotó: Csanádi István

A tószegiek két éve csatlakoztak a bajnoksághoz, de ez volt az első szezon, amit végigjátszhattak. Tavaly ugyanis a járvány miatt a tavaszi meccsek elmaradtak. A hölgyek küzdeni akarása bronzérmet érdemelt.

– Az idei volt az első teljes szezonunk a megalakulásunk óta. Folyamatosan fejlődnek a lányok, és ez a játékunkon is megmutatkozik. A felkészülésünk jó ütemben és minőségben zajlott, ezért is sikerült a harmadik helyet megszereznünk. Szomorú voltam a bajnokságban indult csapatok létszáma miatt, viszont minden alkalommal rendkívül kiélezett és izgalmas mérkőzéseket láthattunk – mondta Kiss Balázs, a Tószeg KSE női csapatának edzője.

A karcagiak az utolsó fordulóban hazai pályán fogadták a csapatokat, két győzelemmel elcsíphették volna a dobogó harmadik fokát, de végül csak egy mérkőzést sikerült nyerniük, így a negyedik helyen végeztek.

– Az előző bajnokságot megnyertük, de sokan eligazoltak tőlünk, mindössze három-négy fix ember maradt, fiatalokat toboroztunk, a jövőben rájuk tudunk majd építkezni – taglalta Nagy Brigitta. A hazaiak játékos-edzője szerint az őszi szezonhoz képest mindenki fejlődött, az utolsó fordulókra szinte minden mérkőzés ki-ki meccs volt.

Az újonc abádszalókiak lelkesen küzdöttek minden mérkőzésen. Edzőjük, Kovács János elmondta, kiélezett meccseken álltak helyt a lányok.

– Tizenöt játékosunk van, a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy mindenki eleget játsszon. Egy-egy félidőben rövid az idő arra, hogy forgassuk a csapatot. A tinédzsereknél ráadásul azt tapasztaljuk, hogy könnyen el is vesztik lelkesedésüket, ha nem jut nekik megfelelő mennyiségű játékidő – fogalmazta meg tapasztalatait Kovács János.

– Ebben a szezonban neveztünk először, és bár nagypályán is szívesen játszunk, szoknánk még a keresztpályás környezetet – utalt a következő bajnokságra az edző.

A bajnokság végeredménye:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában