Vízilabda

2021.06.21. 07:00

A Szolnoki Dózsa soraiban maradnak a magyar vízipólósok

Több más labdasportággal ellentétben a vízilabdázóknál nagyrészt összeálltak a következő évad csapatai. Azért még nem kizártak változások, főként légiósok érkezhetnek az együttesekbe. Egyelőre négy klub háza táján néztünk körül.

Varga Csaba

Jansik Dávid (elöl) és társai továbbra is Szolnokon folytatják

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Balogh László

Szolnoki Dózsa

A Tisza-parti legénység fantasztikus szezont zárt, hiszen az őszi Magyar Kupa-ezüstérem után előbb megnyerte az Eurokupa küzdelmeit, majd a magyar bajnoki címet is megszerezték Zsivko Go­cics tanítványai.

Mint írtuk, a három szerb vízilabdás közül Filip Fi­li­po­vics az Olym­pi­akosz Pireusz, míg Dus­ko Pi­jet­lo­vics és Ra­do­mir Dra­­so­­vics a Novi Be­og­rad játékosa lesz. Nagy Viktor még nem döntött a hogyan to­vábbról, míg a magyar mezőnyjátékosok továbbra is maradnak a Dózsa soraiban. Eddig két érkezőt jelentettek be, a holland Bilal Gbadamassi a Par­ti­zan Beogradban, míg Pető Attila a KSI-ben vitézkedett a mögöttünk hagyott szezonban. A csapatot továbbra is Zsiv­ko Gocics vezetőedző irányítja.

Jansik Dávid (elöl) és társai továbbra is Szolnokon folytatják
Fotó: Balogh László / Nemzeti Sport

OSC Újbuda

Az OSC az Eurokupában és a bajnokságban is ezüstérmet könyvelhetett el, mindkét döntőben a Szolnoki Dózsa győzte le Varga Dániel együttesét. Nagy változások nem várhatóak a házuk táján. A válogatott Erdélyi Balázs a Vasas játékosa lesz ősztől, míg a 25 esztendős Tóth Kristóf orvosi tanácsra bejelentette visszavonulását. Külföldi játékosokban továbbra sem gondolkodnak, erősítésként Aranyi Máté és a góllövőlistán második Vigvári Vince az UVSE soraiból érkezik az újbudaiakhoz, akiknél Varga Dániel marad a vezetőedző.

Ferencváros

A Fradi tavaly ősszel megnyerte a Magyar Kupát, de nem tudta megvédeni a bajnoki címét, csak a harmadik helyen végzett. A Bajnokok Ligájában is elmaradt a címvédés, hiszen a döntőben kikaptak az olasz Pro Reccótól. Ezért (is) lesznek változások a zöld-fehérek háza táján. Mindhárom légiósuk távozik, közülük a szerb Nikola Jak­sics a Novi Be­og­radban, a görög Janisz Fun­du­lisz az Olym­pi­akosz­ban folytatja, a kanadai Nicolas-Cons­tan­tin-Bicari terveiről pedig még nem tudunk. Három válogatott vízipólósuk közül Mezei Tamás és Sedlmayer Tamás a Vasasban, míg Za­­lán­ki Gergő a Pro Reccóban folytatja. A kapus, Gárdonyi András is távozik a zöldektől, információink szerint akár Szolnokon is kiköthet a hálóőr, aki hét éve épp a Dózsából igazolt a Fradiba.

Az érkező oldalon – ha már a kapusposztnál tartunk – Szakonyi Dániel a BVSC-ből, mezőnyemberként Gábor Lőrinc a KSI-ből, míg Molnár Erik az UVSE-ből csatlakozik a zöld-fehérekhez. A Ferencváros új légiósai a szerb Ne­man­ja Ubovics, az orosz Da­nyi­il Merkulov és az olasz Luca Da­mon­te lesznek a következő évadban. Nem feledve: továbbra is Varga Zsolt felel a szakmai munkáért a Ferencvárosnál.

Vasas

A nagy múltú angyalföldi csapat a következő szezonban a dobogóért akar küzdeni, továbbra is Vad Lajos vezetőedző irányításával. Mint írtuk, a piros-kékekhez három válogatott pólós, Erdélyi Balázs, Mezei Tamás és Sedlmayer Tamás igazolt, továbbá Zerinváry Lóránd Pécsről, Simon Roland a Honvédból és Mizsei Márton Miskolcról érkezik soraikba. Mindezek mellett légiósaik és kulcsembereik hosszabbítottak, ezért a következő évadban számolni kell a Vasas csapatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában