LABDARÚGÁS

2021.06.01. 17:36

Az osztályozót megúszta a TFC, de az NB III. még így sem biztos

A megyei első osztály bajnokának, a Törökszentmiklósnak nem kell osztályozót játszania az NB III.-ért, az azonban még korántsem biztos, hogy a TFC tudja is vállalni a szereplést a harmadik vonalban.

Varga Balázs

Fotó: Pesti József

A miklósi csapat már a szezon előtt úgy vágott neki a küzdelmeknek, hogy bajnoki címet szeretne ünnepelni. Ez a vágyuk teljesült is, magabiztosan meneteltek, így az 1986–87-es idény után ismét megnyerték a megyei első osztályt. Az sem volt titok, hogy a klub szeretne indulni az NB III.-ban, ahol legutóbb az 1993–94-es évadban szerepelt. Ehhez alapesetben a bajnokság lezárulta után osztályozót kellene játszani, azonban a 20 megyei bajnok közül csupán 14 vállalta az osztályváltást. A Törökszentmiklós pedig Fortuna kegyeltjének vallhatja magát, ugyanis a keddi sorsoláskor kiderült, osztályozó nélkül juthat fel.

Azonban a harmadosztályban történő induláshoz ez nyilván csak a szükséges követelmény egyik része. A másiknak is teljesülnie kell, vagyis hogy a TFC rendelkezzen a szükséges anyagi feltételekkel.

– A csapat kiharcolta a pályán a feljutást, így mindent megteszünk annak érdekében, hogy el tudjunk indulni az NB III.-ban

– felelte hírportálunk megkeresésére Erdős László, a törökszentmiklósi klub elnökhelyettese.

– Nyilván ez az egész még nagyon friss, hiszen ma derült ki, hogy osztályozót sem kell játszanunk. Tehát most kell a gazdasági hátteret összeraknunk, a játékosokkal is tárgyalnunk kell még, hiszen eddig nem tudtuk megmondani, melyik osztályra is készülünk. Nem egyszerű a helyzet, de azon vagyunk, hogy fentebb lépjünk, hiszen az utánpótlás szempontjából is fontos lenne, jó példa állna a gyerekek előtt. Az biztos, hogy mindenképp össze kell fogni, hogy az osztályváltás megvalósuljon.

Szerencsére dönteni, illetve a szükséges feltételeket előteremteni még van egy kis idő, ugyanis a nevezési határidő június 25-e. Eddig kell indulási szándékukat jelezni a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) felé, valamint a szükséges dokumentumokat benyújtani. A döntés egyébként természetesen kihat a megyei első osztályra is, hiszen ha a TFC fentebb lép, egy gárda indulhat a helyükön.

Amennyiben a következő, azaz a 2021–22-es szezont az NB III.-ban kezdené meg a Törökszentmiklós, az azt jelentené, hogy megyénkből három csapat szerepelne a harmadosztályban. Ilyesmire jó ideje nem volt példa.

A háromcsoportos harmadik vonal a 2013–14-es idény óta él, azóta megyénk nem adott ennyi indulót. Legutóbb a 2010–11-es évadban, még a hatcsoportos kiírásban volt legalább három együttesünk, akkor az NB III. Alföld-csoportjában a Jánoshida, a Jászberény, a Szolnoki MÁV II. valamint a Szolnoki Spartacus vitézkedett.

Egyelőre tehát várjuk a fejleményeket, az viszont biztos, hogy a Jászberény és a Tiszafüred az NB III.-ban szerepel majd a következő idényben, hozzájuk csatlakozhat a Törökszentmiklós.

Hat csapat osztályozó nélkül juthat fel

Osztályozók: ETO Akadémia (Győr-Moson-Sopron)–Hidasnémeti (Borsod-Abaúj-Zemplén), Tarpa (Szabolcs-Szatmár-Bereg)–Békéscsaba II. (Békés), Balatonlelle (Somogy)–Jánoshalma (Bács-Kiskun), Lőrinci (Heves)–Gerjen (Tolna)

Osztályozó nélkül indulhat: Andráshida (Zala), Hajdúszoboszló (Hajdú-Bihar), Kelen SC (Budapest), Makó (Csongrád-Csanád), Mohács (Baranya), Törökszentmiklós (Jász-Nagykun-Szolnok)

Nem kapott/kért licencet: Berkenye (Nógrád), Sárosd (Fejér), Tihany (Veszprém), Vecsés (Pest), Zsámbék (Komárom-Esztergom)

Van licence, de nem vállalja: Sárvár (Vas)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában