Galériával

2021.06.10. 17:40

Strandkézilabda-tornát rendeztek a földvári fürdőben

Felavatták a nemrégiben elkészült strandkézilabda-pályát a Tiszaföldvári Gyógyfürdő és Kempingben. A Magyar Kézilabda Szövetség által szervezett utánpótlástornára Tiszaföldvár mellett Túrkevéről és Törökszentmiklósról is érkeztek csapatok. A fiúk és lányok a homokos talajon lelkesen küzdöttek a gólokért.

P. Pusztai Nóra

Tiszaföldváron a helyi vállalkozók strandkézilabda versenyt rendeztek az iskolásoknak.

Négy korosztályban tizenkét csapat mérhette össze tudását az új strandkézilabda-pályán csütörtökön.

– 2008-as és 2010-es születésű lányok, valamint 2007-es és 2009-es születésű fiúk csoportonként három csapatban indultak a tornán – tudtuk meg Szloska Krisztiántól, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kézilabda Szövetség elnökétől, aki hozzátette, hogy az immár hagyományos megméretést a korábbi években Törökszentmiklóson tartották. Idén az új pálya miatt esett a választás a Tiszaföldvári Gyógyfürdő és Kempingre.

A helyi vállalkozók egyesületének összefogásával alakították ki a sportra alkalmas területet.

– Volt itt egy pálya, de egészen kicsi volt, a homok is már igen elhasználódott, lesüllyedt. Arra gondoltunk, hogy szükség lenne egy szabvány méretű strandkézilabda-pályára, hogy még több látogatót vonzzunk strandunkra. Az ötletelést tett követte, a területrendezésben fő szerepet vállalt Nagy Ferenc, helyi vállalkozó is – mondta Cseuz Zsolt, a szervezet elnöke. A későbbiekben a pálya további bővítését tervezik, hogy az akár strandfocira is alkalmas legyen.

A jó hangulatú napon az önkormányzat lehetőséget biztosított arra is, hogy a sportolók a strandfürdő medencéit ingyen használhassák. A helyi Fidesz frakció tagjai és a Földvári Patrióták babgulyással vendégelték meg a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában