Labdarúgás - NB III.

2021.07.30. 07:00

Az újonc Törökszentmiklós mindent megtesz a bennmaradásért

Vasárnap huszonhét év után lép újra pályára harmadosztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Törökszentmiklósi FC. A feljutás óriási változásokat hozott a klub életében, hiszen sok új játékos, valamint új szakvezető is érkezett a csapathoz Török László személyében.

Sebestyén János

Török László edző (piros felsőben) szerint a keret tagjai jó mentalitással dolgoznak

Fotó: Pesti József

A lassan két évtizedes edzői tapasztalattal rendelkező, 51 éves bajai szakember játékosként az összes magasabb osztályt megjárta. Legsikeresebb időszakát Tiszakécskén töltötte, amellyel megnyerte a harmad-, illetve a másodosztályt is, sőt az NB I.-ben is futballozott. Szerepelt az élvonalbeli Budapest Honvéd csapatában is, majd ezt követően évekig a Kecskemétet erősítette.

Edzői pályafutását Szentesen kezdte, ahol két bajnoki cím után a másodosztályra készült, de a klub váratlanul megszűnt. Ezt követően Kiskunhalason a bajnoki címért harcolt, de elfogadta az NB II.-ben éppen újjáalakuló Kecskemét hívását, amelyet sikeresen benntartott. Itt ezután az utánpótlástól kezdve a felnőttcsapatig, ahol kellett, szerepet vállalt.

Török László edző (piros felsőben) szerint a keret tagjai jó mentalitással dolgoznak
Fotó: Pesti József

– Legszebb emlékem a másodosztályból van, mikor a feljutásért harcoló Ferencvárost az Üllői úton győzte le csapatunk! – közölte a tréner, aki egy rövid kispesti kitérő után visszatért Kecskemétre, ahol aztán hét sikeres év következett számára. Ekkor szerezte meg a pro licencét, tanulmányi útját pedig a legendás Sir Alex Fergusonnál töltötte.

– Csodálatos élményekkel és szakmai tapasztalatokkal gazdagodtam abban a két hétben – eleveníti fel emlékeit. A diploma megszerzése után kinevezték a KTE szakmai igazgatójának, párhuzamosan az akadémia vezetése mellett. Utóbbi munkájára joggal büszke, mivel az utánpótlásműhely az ő igazgatásával bekerült az elit akadémiák közé, és kiemelt Régiós Központ minősítést szerzett. A kecskeméti időszakot rövid hatvani követte, majd kényszerpihenőt kellett beiktatnia pályafutásába a családja miatt.

Idén nyáron aztán a TFC alelnöke, Erdős László megkeresése után elfogadta a miklósi egylet ajánlatát. Eközben több meghatározó játékos távozott az együttestől, egyesek egészen megdöbbentő indoklással mondtak nemet. A tréner így látja a helyzetet:

– Ahogy alelnökünk nyilatkozta is,

volt olyan, aki azt mondta, vasárnap ő nem focizik, mert megszokta, hogy szombaton szórakozni megy, de volt olyan is, aki azért nem vállalta a magasabb osztályt, mert a Keleti csoportban sokat kell utazni.

– Természetesen akadt olyan is, akinek én köszöntem meg a munkát, de egy játékos például megkérdezte két hét után, hogy fog-e játszani. Én ilyet nem tudok ígérni senkinek, így ő is elment. Az az igazság, hogy én nem először találkozom ezekkel a problémákkal, de természetesen az ilyen típusú futballistákat előbb-utóbb kiveti magából a rendszer.

Pótlásukra a klub a szűkös anyagi lehetőségek miatt fiatal, potenciállal rendelkező játékosokat igazolt az edző világos és konkrét elképzelései alapján. A tréner megjegyezte, a keret tagjai nagyon komoly hozzáállással és mentalitással dolgoznak az edzéseken, öröm velük a munka. A felkészülésről elmondta, hogy sérülések miatt nem zajlott problémamentesen a rajt előtti időszak.

– Nehezen áll össze a keretünk, négy-öt játékosunk sérülésből épülget fel. Nagyon sok fiatal labdarúgónk van felnőtt rutin híján, de ez majd alakul. Programunkban szerepel egyéni képzés és csapatfejlesztés is, a stábbal nagyon jó összhangban dolgozunk. Sok még a tennivalónk, de mindehhez idő kell, azonban nagyon jól haladunk – hangsúlyozta, majd kitért röviden a háttérmunkában résztvevőkre is, és kiemelte, nagy odaadással és alázattal dolgoznak a törökszentmiklósi labdarúgásért, ami örömteli és motiváló.

Az alaposan átalakult fiatal együttesnek nem lesz könnyű dolga kiharcolni a bennmaradást, azonban könnyebbség, hogy a szezon végén ezúttal csak az utolsó három gárda, valamint a csoportok legrosszabb 17. helyezettje búcsúzik a harmadosztálytól. A feladat és a cél – a bennmaradás – tehát adott a vezetőedző és a játékosok számára. A miklósi csapat vasárnap (17.30) rögtön megyei rangadóval kezd Jászberényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában