Multisport

2021.07.27. 14:40

Három megyei sportolót is támogat pályafutásában a MOL Alapítvány

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen huszonötmillió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén. Jász-Nagykun-Szolnok megyéből Szőcs Mónika Nikolett jászberényi gyorskorcsolyás, Kovács Eszter, a Szolnoki Sportcentrum evezőse és Gáspár Benett gokartversenyző nyerte el a támogatást.

Szoljon.hu

Gáspár Benett

Forrás: MOL Alapítvány

A pályázat elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez, versenyzéshez.

A 16 éves Szőcs Mónika görkorcsolyával kezdte a pályafutását, majd aktív résztvevője lett a shorttrack-nek. A sikerek arra ösztönözték, hogy a gyorskorcsolyában sportoljon tovább. A 2017/2018-as szezonban megnyerte az Alpok Adria Kupasorozatot, egy évvel később pedig országos junior bajnok lett. 2017-ben és 2018-ban egyaránt megkapta Magyarország jó tanuló- és sportolója díját is.

Szőcs Mónika Nikolett
Fotó: MOL Alapítvány

Az ugyancsak 16 éves Kovács Eszter az evezést tízéves korában kezdte el. Az első év rutintalansága után, a következő évtől a napi edzéseken való részvételnek beérett a gyümölcse. Minden elkövetkezendő versenyt a dobogón zárt. A további korcsoportba kerülve, kezdtek megnyílni kisebb nemzetközi versenyek is, ahol szintén minden esetben dobogós helyezést ért el. A felfelé ívelő karrierje a kitartó, napi kétszeri edzésnek és szorgalomnak köszönhető.

Kovács Eszter
Fotó: MOL Alapítvány

A 11 éves Gáspár Benett általános iskolai tanuló, jelenleg a KidiX Fernando Alonso Kart versenyzője. Hétévesen ismerkedett meg a gokart világával, és már az első évben megnyerte a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Mikro Max amatőr kategóriáját. Kitűnő tanulmányait és eredményeit sportiskolája díjjal jutalmazta. 2018-ban a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Magyar Bajnoki Mikro Max kategória második helyén végzett, de már nem az amatőr, hanem a licenszes versenyzők között. Kiemelkedő nemzetközi eredményéért Szolnok Város díját vehette át. 2020-ban elnyerte az Év Gokart versenyzője címet. Huszonhárom versenyen indult, melyből húsz alkalommal állt a dobogó legfelső fokán.

Gáspár Benett
Fotó: MOL Alapítvány

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában