kajak-kenu

2021.08.07. 18:05

Kilenc éve kajakozik Szolnokon az olimpiai bajnok Bodonyi Dóra

Előbb Szarvason, majd Békésszentandráson kajakozott, kilenc éve igazolt Szolnokra.

Szoljon.hu

Utolsó edzőtábort tartottak Szolnokon a kajakosoknak az olimpia előtt.

Fotó: Nagy Balázs

Bodonyi Dóra a Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője. Edzője és házastársa Hadvina Gergely. A múltjáról azt kell tudni, hogy serdülő és ifjúsági korosztályban előbb Szarvason, majd Békésszentandráson kajakozott. Kilenc éve, 2012-ben igazolt Szolnokra, ahol Czeglédi Gábor irányításával kezdte meg a munkát. Folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottnak. Hat esztendeje Portugáliában az U23-as vb-n nyerte első világbajnoki címét a K–1 500 m-es távon.

Ezt követően Hadvina Gergely lett az edzője, irányításával számos világbajnoki aranyat szerzett. Nem kevesebb mint öt vb aranyérmet könyvelhetett el 2017-2019. között. Eredményeinek köszönhetően a magyar kajak-kenu sport „Örökös Bajnoka’’ lett, hivatalosan is bekerült a sportág halhatatlanjai közé.

Az idei év is jól kezdődött számára poznani Európa-bajnokságon a magyar válogatott legeredményesebb versenyzőjének bizonyult, hiszen K-2 500 m-en, K-4 500 m-en ès K-1 500 m-en aranyérmet szerzett.

Élete első olimpiáján, Tokióban, augusztus 4-én szerdán K-2 500 m-en Kozák Danuta oldalán a harmadik helyen végzett. Augusztus 7-én szombaton pedig K-4 500 m-en, a Kozák Danutával, Csipes Tamarával és Kárász Annával egy hajóban evezve Dóri megszerezte élete első olimpiai aranyérmét.

– Klubunk közel 10 éve hisz benne és támogatja Dórit, akit edzői felkészültsége, tapasztata, hihetetlen tehetsége, akarata és munkabírása repített a csúcsra. Köszönjük Dórinak és Gergőnek fantasztikusak voltatok! – mondta dr. Nyergesné dr. Farkas Gabriella klubelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában