Kosárlabda

2021.08.06. 21:40

Háromból hármat veszítettek csapataink

Harmadik, egyben utolsó játéknapjához érkezett pénteken a 3x3-as kosárlabda Nemzetek Ligája nevű mérkőzéssorozat szolnoki állomása. A magyar válogatottaknak az első két napon nem sikerült megnyerni csoportjukat, így nem jutottak döntőbe – sajnos harmadszor is ez volt a helyzet.

Varga Csaba

Fotó: Kiss János

Az orosz női válogatott visszalépése miatt a lányok egyszer, a fiúk kétszer léptek pályára. A sort Földi Sándor legénysége nyitotta, és egy sokáig kiélezett mérkőzésen végül 21–16-os vereséget szenvedett Lengyelországtól. A hölgyek következtek, akiknek egyszerű volt a képlet: ha legyőzik Ausztriát, megnyerik a csoportot és döntőzhetnek, vereség esetén azonban nincs javítási lehetőségük. Egy kevés pontot hozó találkozón 9-9-et követően egy osztrák dupla bepattant a gyűrűbe, ezzel nem jött össze a továbbjutás a Tóth Orsolya – Varga Eszter – Takács Emese – Király Andrea fémjelezte kvartettnek.

A játéknapot a fiúk zárták Németország ellen, és szinte lemásolták a lengyelek elleni derbit: sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, de a végjátékot ismét az ellenfél bírta jobban. 21–17-es vereségükkel Varga Ákoséknak sem jött össze a finálé, két 1-3-as nap után ezúttal nyeretlenül zártak a mieink.

Szombat és vasárnap délután négy órától már az U17-es csapatok az Európa-kupa selejtezőjében lépnek pályára. Az összecsapásoknak továbbra is a Tiszai hajósok terén felállított szabadtéri ministadion ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában