atlétika

2021.08.08. 14:45

Megnyerte a kupát a zagyvarékasi Kurucz Gyula

Bár évekkel ezelőtt már a visszavonulását emlegette, idén ismét megmérettette magát a zagyvarékasi veterán atléta, Kurucz Gyula, ezúttal Nagyigmándon.

Kovács Berta

Forrás: Illusztrációfotó/ Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szombaton rendezték meg Nagyigmándon a LSW-WTC Országos bajnokságot és Igmándi Kupa Nemzetközi Dobóversenyt, ahol Gyula is rajthoz áll a 70 évesek korcsoportjában.

Az eredmények azt mutatják, kár lenne még lemondania a versenyzésről a rékasi sportembernek, aki most is tudott meglepetést okozni sporttársainak. A nemzetközi dobóversenyen meg is szerezte a kupát, a két és fél kg-os szert 22.3 méterre dobta, így abszolútban az első helyre került.

A speciális dobószámokban igmándi kalapácsvetésben 28,47 méterre hajította az ötkilós szert, aminél jobb eredményt korosztályában más nem tudott produkálni, így a győzelemnek örülhetett. Súly magasbadobásban – bár bevallása szerint nem kedveli ezt a számot – szintén az első helyen végzett, csalódást okozva ezzel az győzelemre pályázó riválisának, Hajdú Mihálynak: a 9,08 kg-os szert 5,6 méterre dobta fel.

Igmándi diszkoszvetésben a 2,5 kilós szert 23,85 méterre hajította, ami a második helyezés megszerzésére volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában