Vízilabda / Galériával

2021.08.30. 08:36

Szolnoki siker született a Hollóy-emléktornán

A házigazda Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata nyerte a Hollóy Tamás emléktornát, miután a döntőben 10–7-re legyőzte a BVSC-t.

Varga Csaba

20210828 Szolnok Utánpótlás korú csapatoknak rendezték meg a Hollóy Tamás Emléktornát a Vízilabda Arénában, melynek döntőjét a hazaiak (fehérben) játszották a BVSC csapatával. fotó: Mészáros János Új Néplap

Fotó: Mészáros János

A Szolnoki Dózsa egykori klubigazgatója, Hollóy Tamás emlékére ötödik alkalommal rendeztek emléktornát. A mérkőzéssorozaton 10–11 éves vízipólós palánták csobbantak a szolnoki Vízilabda Aréna medencéjébe.

– Az ország legjobb csapatait invitáltuk hívtuk meg a tornára – mondta hírportálunknak Soltész Zoltán, a szolnoki együttes vezetőedzője.

– Ennek megfelelően színvonalas meccseket láthattunk, amelyekből legnagyobb örömünkre a mi együttesünk került ki győztesen. Örülünk, hogy végig jó formában és meggyőzően játszottunk. A döntőben már 5–0-ra is vezettünk, a végeredmény ugyan egy picit szoros lett, de sikerünket már nem fenyegette veszély. Sokat dolgozott ezért a sikerért a csapat, nyáron napi két edzéssel készültünk. Az eredmény visszaigazolása a befektetett munkának, látjuk, hogy hol tartunk. Köszönöm a kollégáknak, id. Cseh Sándornak, Urbán Lajosnak és Tóth Tamásnak a sok segítséget, a befektetett munkát. Külön öröm számunkra, hogy a díjakat és érmeket, Hollóy Tamás özvegye, Ágnes asszony, és Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ és Európa-bajnok kapus adták a gyerekeknek.

Soltész Zoltán beszélt a közel jövő feladatairól is.

– Természetesen nagyon sok vár még ránk, a jövő héten Szentesen szerepelünk majd egy újabb felkészülési tornán. Nemsokára indul a Dél-keleti régió bajnoksága, amelyben az első kettő között akarunk végezni, és ezzel kvalifikálnánk magunkat az ország legjobb nyolc csapata közé.

Eredmények: Szolnok–Székesfehérvár 14–6, Szolnok–OSC 8–4, Szolnok–FTC 12–8. Döntő: Szolnok–BVSC 10–7.

A kupagyőztes Szolnoki Dózsa csapata: Tajti Gergő, Varga Ádám (kapusok). Horváth Roland, Kerék Barnabás, Boros Botond, Nagy György, Nagy-Hornok Sámuel, Molnár Benett, Fehér Zétény, Szikszai Márk, Hidasi Buda, Rácz Gyula, Kiss Péter, Kovács Balázs, Fazekas László (mezőnyjátékosok). Vezetőedző: Soltész Zoltán. Edzők: Urbán Lajos, id. Cseh Sándor, Tóth Tamás.

Különdíjasok

A legjobb kapus: Szathmáry Zsolt (OSC).

Legjobb mezőnyjátékos: Nagy György (Szolnok).

Gólkirály: Ladányi Zalán (BVSC) 23 találattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában