Asztalitenisz

2021.09.29. 07:01

Még meccset sem tudtak nyerni a rajton

A szolnoki Szu­di Ádám és a zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor is szerepel férfiválogatottunk soraiban a kolozsvári csapat-Európa-bajnokságon – a magyar együttes másik két játékosa, Majoros Bence és András Csaba.

Varga Csaba

Budapest 20190423 Asztalitenisz 2019 VB Világbajnokság Hungexpo Szudi Ádám Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

A torna keddi, első napján a mieink a horvátokkal találkoztak, s mivel a 7. helyen kiemelt déli szomszédaink az első kalapból kerültek a G csoportba, egyértelműen ők számítottak a találkozó esélyesének.

A magyar csapat Eb-keretéből a várakozásnak megfelelően a Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor hármas kapott bizalmat, a fiatal András Csaba ezúttal tartalékként szurkolhatott a többieknek. Az összecsapás sokkal rövidebb lett, mint amire számítani lehetett, az esélyesebb horvát válogatott szinte semmi esélyt nem adott válogatottunknak, Szudi és Ecseki is egyaránt három játszmában kapott ki ellenfelétől, Majoros volt az egyetlen, aki szettet tudott nyerni. Így a horvátok magabiztos, 3:0 aranyű győzelmet könyveltek el a nyitómeccsen.

Ami a folytatást illeti, a férfiak szerdán a csehek, majd csütörtökön az olaszok ellen játszanak. Hölgyválogatottunk – Póta Georgina, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, Imre Liela – szerdán a horvátokkal szemben rajtol az Eb-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában