Labdarúgás

2021.11.27. 07:00

A MÁV és a harmadosztályú gárdák is nehéz meccsre készülnek

Vasárnap újabb bajnoki mérkőzés vár a Szolnoki MÁV-ra – hazai pályán – a másodosztályban, míg az NB III. Keleti csoportjában a Törökszentmiklós és a Tiszafüred otthon, míg a Jászberény idegenben lép pályára.

Sebestyén János, Varga Balázs

A Szolnoki MÁV vezetőedzője, Csábi József (balra) tudja, lélektanilag is fontos lenne Tóth Lászlónak és a többi játékosnak, hogy győzelmet arassanak a hétvégi fordulóban

Fotó: Mészáros János

Hatpontos mérkőzés

A Tiszaligeti Stadionban 13 órakor kezdődik a MÁV mérkőzése, méghozzá a sereghajtó Tiszakécske ellen. Mint ismert, a szolnoki csapat nyolc találkozó óta nyeretlen, a kiesőzóna már csak két pontra található, így az utolsó helyezettel szemben még inkább felértékelődik a győzelem lehetősége.

– Nyilván rendkívül fontos mérkőzés vár ránk, amelyen szeretnénk végre nyerni – mondta hírportálunknak Csábi József vezetőedző.

– Az biztos, hogy azt nem tudom elfogadni, ha nem teszünk meg mindent a pályán, ha azt látom, az ellenfél jobban akarja a győzelmet. Ám hiszem, hogy ezzel nem lesz problémánk, viszont ettől még nem eshetünk neki ész nélkül a Tiszakécskének sem.

Vólent Rolandra két hónapos kihagyás vár, így rá idén már nem számíthat a szolnoki szakmai stáb, mellette Kónya Márk sem tudja vállalni a játékot derékbántalmak miatt. Mindenesetre nélkülük is muszáj begyűjteni a három pontot, egyrészt lélektanilag, másrészt amiatt, hogy ne lebegjen ott a játékosok feje felett Damoklész kardja a kiesés veszélye miatt.

Meg kell izzadni a sikerért

A Német Gyula vezette Jászberény szokatlan időpontban, 11 órakor lép pályára Miskolcon, a DVTK fiókcsapata ellen. A JFC az előző fordulóban meglepetésre csak ikszelt (0–0) a Salgótarjánnal, ráadásul két alapemberüket, Tóth Olivért és Szőllősi Ferencet is elveszítették sérülés miatt. A jászsági gárda nincs jó passzban, úgy tűnik, kissé megtorpant, hiszen a remek négymeccses győzelmi szériáját követő két találkozón mindössze egy pontot szerzett.

Ugyanakkor a kis-Diósgyőr jelenleg a 11. helyen – kettő ponttal a Jászberény mögött – áll, legutóbb a Putnoktól kapott ki, így az utolsó négy bajnokiján csak négy pontot tudott gyűjteni. Intő jel lehet viszont a vendégeknek, hogy a borsodiak zsinórban öt hazai összecsapásukat megnyerték.

Múlt heti – Hidasnémeti elleni – győzelmével minden bizonnyal átszakította azt a bizonyos pszichés gátat a Török László dirigálta Törökszentmiklós, így kellőképpen magabiztosan fogadhatja a meglepően jól szereplő, hetedik helyen álló Putnokot 13 órakor. A jó formában lévő TFC az utóbbi négy találkozóján hat egységet tudott szerezni (egy győzelem, három iksz), míg a vendégek a legutóbbi öt meccsükből négyet behúztak, sőt az idegenbeli formájuk is kiváló, ugyanis zsinórban négyszer nyertek az otthonuktól távol.

A Tiszafüred a dobogóra pályázó Hajdúszoboszlót fogadja szintén 13 órától, amely az előző körben a Békéscsaba II. ellen nyert, viszont az tény, hogy az idegenbeli formájuk nem meggyőző, inkább otthon gyűjtik a pontokat. A gárda kulcsjátékosa a góllövőlista éllovasa, a 18 gólos Máté János, aki többek között a MÁV-ban is megfordult. Dorcsák Zoltán tanítványai az előző bajnokin Tiszaújvárosban szenvedtek vereséget, ráadásul a keretük szűkössége miatt hetek óta létszámhiánnyal is küzdenek, melyet tetéz Szabó Viktor és Kalóz Ádám sérülése, valamint Háda Zoltán eltiltása. Jó hír viszont, hogy Tomola Patrik és Mészáros Norbert eltiltása lejárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában