labdarúgás NB II. / galériával

2021.11.21. 16:37

A Szolnoki MÁV ismét nem tudta legyőzni a Szegedet

A NB II. 16. fordulójában a játéknap előtt ötödik helyen álló Szeged a 12. helyezett Szolnoki MÁV otthonában lépett pályára. A hazaiak kilenc éve nem tudták legyőzni Tisza-parti ellenfelüket, és ez a sorozat ezúttal sem szakadt meg, a vendégek Horváth Krisztofer duplájával elvitték a három pontot.

Varga Balázs

Fotó: Nagy Balázs

Nemcsak a két csapat helyezése miatt volt esélyesebb ezen a találkozón a Szeged, hanem amiatt is, hogy a Szolnok kilenc éve nem tudta legyőzni vetélytársát.

A vasárnapi Tisza-parti csata első játékrészében a vendégek futballoztak jobban, veszélyesebben a Tiszaligeti Stadionban, a hazaiak csupán egy fejest tudtak felmutatni.

Dragan Vukmir tanítványai pedig előbb lesgólt szereztek, majd Horváth Krisztofer megpattanó lövése után már érvényes találatot is jegyezhettek (0–1), így elégedetten vonulhattak az öltözőbe.

A folytatásban igyekezett nagyobb elánnal játszani a MÁV, de a Szeged kontrollálta a mérkőzést, nem hagyta kibontakozni ellenfelét

– nem is igazán jöttek a hazai helyzetek. A hajrában aztán újabb gólt szerzett Horváth Krisztofer (0–2) – ezúttal Molnár-Farkas Tamás hosszú indítása után – , amellyel végleg eldöntötte a meccset, így a Szeged tovább menetel, míg a kék-fehérek immár hét bajnoki óta nyeretlenek.

SZOLNOKI MÁV FC–SZEGED-CSANÁD GA 0–2 (0–1)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 250 néző. Vezette: Berényi Tamás (Baghy Csaba, Belicza Bence Péter)

SZOLNOK: Csáki K. – Szekszárdi (Molnár R., 59.), Papp Sz., Szabó A., Tóth B., Gohér (Vólent, 59.; Irmes, 81.) – Tisza K., Kónya M., Sipos Z. (Tömösvári, 59.) – Kurdics, Lakatos I. (Rokszin, 78.). Vezetőedző: Csábi József

SZEGED: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Gajdos (Dobos Á., 92.), Kovács M. (Vári, 62.), Simon Á., Kóródi (Gréczi, 92.) – Horváth K. (Lestyán, 92.), Haruna (Germán, 66.). Vezetőedző: Dragan Vukmir

Gólszerzők: Horváth K. 2 (40., 85.)

Mesterszemmel

Csábi József: – Volt már olyan, hogy vesztes meccs után gratulálok a fiúknak, de ezúttal nem tehetem. Tudtam, hogy stabil, jó tempóban játszó csapat a Szeged, és hogy a pálya talaját ismerve párharcokkal teli mérkőzés lesz. Ennek ellenére az ellenfél jobban alkalmazkodott a körülményekhez, és fizikálisan is fölénk kerekedett. Megpattanó lövésből szereztek vezetést a vendégek, és nem volt meg a hitünk, hogy megfordítsuk a mérkőzést, a második gól pedig mindent eldöntött.

Dragan Vukmir: – Nagyon jó meccset játszottunk egy masszív szolnoki csapat ellen. Az első perctől irányítottuk a találkozót, lőttünk két gólt, s egészen a 93. percig nem engedtünk helyzetet a hazaiaknak, így megérdemelt győzelmet arattunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában