röplabda

2021.11.23. 07:00

Közel volt a győzelem

Az NB I.-es szolnoki férficsapat nagy csatában kapott ki a Dág gárdájától.

Sebestyén János

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A szolnoki férfi röplabdázók a tabellán előttük álló, harmadik helyezett Dágot látták vendégül. A több sebből vérző hazaiak az alapszakasz ötödik összecsapásán kemény csatára késztették a jó erőkből álló ellenfelüket, amely mindenképp biztató a fiatal gárda jövőjére nézve. A mérkőzés első szettjében közel voltak a csapatok egymáshoz, sőt sokáig a házigazdánál volt az előny, azonban a végjátékot a vendégek bírták jobban, így megszerezték a vezetést.

A második játszmában aztán a Szolnok nagyon jó játékkal egyenlíteni tudott, ami talán többet is kivett belőlük, mivel a következő felvonást a Dág nagy küzdelemben behúzta, ahogyan azt tette a negyedik szettben is, amiért újfent keményen meg kellett küzdenie a lelkesen és jól játszó hazai gárdával. Gulyás Ferenc tanítványai így maradtak a negyedik helyen a tabellán.

Szolnoki RK–Dág KSE 1:3 (–22, 19, –22, –18)

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok, 30 néző. Vezette: Varga A., Ladányi B.

Szolnok: Guzmics 2, Kunert 18, Biró B. 3, Fenyvesi D. 13, Quintz 13, Acsai 2. Csere: Szűcs R. (liberó), Timár M. 6. Edző: Gulyás Ferenc.

Az eredmény alakulása:

1. játszma: 10:5, 19:15, 20:20.

2. játszma: 6:2, 14:9, 23:16.

3. játszma: 10:7, 15:18, 20:23.

4. játszma: 9:9, 10:17, 15:23.

Gulyás Ferenc: – Nem sikerült nyernünk, de nem vagyok elkeseredve, jól játszottunk. Küzdöttünk, úgy gondolom, mindent megtettünk a győzelemért. Nehéz volt a hetünk, mivel betegség, sérülés tizedelte a csapatot. Ezeket a körülményeket figyelembe véve, ezen a mérkőzésen ellenfelünknek minden pontért kőkeményen meg kellett dolgoznia, amit jó volt látni. Szimpatikus volt a srácok játéka, ez az út lenne a miénk, bízom benne, hogy a fiatal játékosaink is megérezték, hogy lenne jó röplabdázni a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában