Vízilabda

2021.12.11. 16:50

Ezüstérmet szerzett a kupában a szolnoki csapat

A soproni Lövér Uszoda adott helyet a hétvégén a vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjének.

Varga Csaba

Gigászi csata folyt a medencében Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

A pénteki elődöntőben előbb a címvédő Ferencváros 14–10-re a Vasast, majd a Szolnoki Dózsa 15–11-re az OSC-t győzte le, és jutott a szombati fináléba. Tavaly szeptemberben ugyanez a két csapat játszotta a kupadöntőt, akkor a Fradi 13–13-as döntetlen után ötméteresekkel hódította el a kupát a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában.   Az eldöntőhöz hasonlóan két kulcsemberét, Jansik Dávidot eltiltás, míg Konarik Ákost betgség miatt továbbra is nélkülözte a szolnoki csapat.

Az első negyedben felváltva potyogtak a gólok, a szolnokiak tartották a lépést a zöld-fehérekkel, 3–3.  A második negyedben aztán 6–3-ra meglépett a Fradi, a Tisza-partiak azonban  Szeghalmi Zsombor és Ivan Zovic duplájával utólérték vetélytársukat. A továbbiakban Vámos Márton ismét a Fradinak szerzett vezetést, de Schmölcz Norman egy pazar ejtéssel ismét egalizált, 8–8.

A záró felvonásban azonban 8–8-as állás után megfagyott az eredményjelző, a folytatásban a zöld-fehérek Fekete Gergő révén két gólt lőttek, amire Teleki András még egy szép találattal válaszolt. A végjátékban azonban Varga Dénes és Vigvári Vendel gólját válasz nélkül hagyta a szolnoki gárda, 12–9 nyert a Fradi, amely megvédte címét.  Zsivko Gocics tanítványai azonban remekül helytálltak, és bizonyították, hogy továbbra is az ország legjobbjai közé tartozna.

Gigászi csata folyt a medencében Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

FTC-Telekom Waterpolo–Szolnoki Dózsa 12–9 (3-3, 3-2, 1-2, 5-2)

Gólszerzők: Vámos 3, Fekete G. 2, Vigvári Vendel 2, Varga D. 2, Merkulov, Jansik Sz., Damonte, ill. Schmölcz 2, Zovic 2, Angyal, Szeghalmi, Nagy Á., Kovács G.,Teleki.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában