Kézilabda

2022.01.22. 06:30

A Székács és a Mezőtúr az első helyért, míg a Szolnok a dobogóért akar küzdeni

Alig egy hónap múlva folytatódnak a küzdelmek az NB II. Délkeleti csoportjában, most három férficsapat háza táján kíváncsiskodtunk a hogyan továbbról.

Varga Csaba

Csanádi Valter (labdával) jó játékára is szüksége lesz a bajnoki címre törő Székácsnak Fotó: Mészáros J.

Fotó: Mészáros János

Székács KE

A címvédő, listavezető törökszentmiklósiak január 10-től heti három edzéssel készülnek a folytatásra Szlos­ka Krisztián vezetőedző irányításával. Mint azt az együttes kapusa és technikai vezetője, Rizinger András elmondta, egy változás történt állományukban, visszatért soraikba Nyeső Péter, aki az elmúlt időszakban a szomszédvár Mezőtúr színeiben szerepelt. A napokban a tréningek mellett a csapat egy része élőben nézte meg az Európa-bajnokság mérkőzéseit Budapesten és Szegeden. A várható programról annyit, hogy jövő szombaton Túrkevén szerepelnek egy villámtornán, ahol a hazaiak mellett a Füzesabonnyal is összemérik erejüket. Majd február 5-én a Lajosmizsével játszanak egy tesztmeccset, február 20-án pedig a kiesés ellen küzdő Újkígyóst fogadják a tavaszi bajnoki rajton.

Mezőtúri AFC

A második helyen telelő mezőtúri gárdából a balszélső, Nyeső Péter Törökszentmiklósra távozott. A csapat házi gólkirálya és egyben technikai vezetője, Zvolenszky Attila azt mondta, hogy heti három edzés mellett igyekeznek minél több tesztmeccsel formába hozni magukat a február 19-i idénykezdetre, amikor egyik ellenlábasukat, a harmadik helyen álló Makó csapatát fogadják. Addig azonban az Orosháza U20-as és felnőtt­gárdájával is összemérik erejüket. A rajt előtt egy felkészülési tornára hivatalosak Füzesabonyba, ahol a vendéglátók mellett az ugyancsak harmadosztályú Miskolc együttesével is találkoznak majd.

Szolnoki KCSE

A szolnoki legénység az ötödik helyről várja a folytatást. Vitális Sándor vezetőedző nem a legjobb hírekkel szolgált lapunknak. Csapatukból ugyanis vele együtt többen is betegséggel bajlódnak, ezért a héten nem tudtak edzeni, pedig már január első hetében elkezdtek dolgozni. Abban bíznak, hogy a jövő héten már teljes csapattal tudnak tréningezni, hiszen a hétvégére tornameghívásuk van Tökölre, ahol három vetélytárs társaságában mérhetik fel, hol tartanak a felkészülésben. A február 19-i tavaszi rajton pedig megyei rangadón lépnek majd pályára a Kunszentmárton otthonában. Céljuk feljebb kapaszkodni a tabellán, ami nem lehetetlen küldetés, de nem is könnyű, hiszen tavasszal hatszor fognak idegenben játszani, és csak ötször otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában